15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAUn urs a ajuns în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc

Un urs a ajuns în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc

Publicat în

spot_img
spot_img

Un bărbat a anunțat autoritățile în noaptea de vineri spre sâmbătă, prin apel la 112, că a văzut un urs în curtea Colegiului “Márton Áron” din Miercurea Ciuc.

Locuitorii orașului au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, trimis de ISU Harghita, iar la faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmi, care a observat în curtea liceului un urs de mici dimensiuni.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, ursul a fost îndepărtat înspre pădurea de pe Dealul Şumuleul Mic, de la marginea municipiului. Jandarmii au rămas o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalul nu revine.

Jandarmii reamintesc populației ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel