fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTWeekend cu evenimente culturale, la Sebeș: flash mob muzical, Fanfara din Petrești,...

Weekend cu evenimente culturale, la Sebeș: flash mob muzical, Fanfara din Petrești, Cavalerii de Muhlbach, proiecții de film și expoziții muzeale

Publicat în

spot_img
spot_img

Locuitorii din Sebeș sărbătoreau în mod tradițional, în această perioadă a anului, orașul și tradițiile locale.

În contextul pandemiei și ținând cont de măsurile necesare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19, Primăria Sebeș și Centrul Cultural “Lucian Blaga” organizează în acest weekend scurte momente artistice simbolice dedicate comunității locale, cu implicarea unor resurse limitate, punând în prim-plan sănătatea publică și respectarea regulilor de distanțare socială.

Programul evenimentelor

SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST 2020

PARCUL TINERETULUI

ora 20.00: vernisajul expoziţiei „Turnul Studentului din cetatea Sebeşului – recuperarea unui simbol local”;

ora 20.15: prezentarea catalogului de expoziție – “Sebeșenii și Unirea de la 1918”; invitat prof. Nicolae Afrapt, alături de dr. Radu Totoianu și dr. Călin Anghel, muzeografi – Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș;

ora 20.30: moment artistic cu Ordinul Scutierilor de Muhlbach;

ora 21.00: proiecția filmului artistic „Maria, Regina României”, regia: Alexis Sweet Cahill.

DUMINICĂ, 23 AUGUST 2020

PARCUL TINERETULUI

ora 18.00: concert de promenadă cu Fanfara din Petrești;

ora 18.30: flash mob „Sebeșul în note muzicale” – moment muzical susținut de corul DoReMi al Centrului Cultural „L. Blaga” Sebeș, pregătit de Alexandra și Adrian Pamfilie, alături de cursanții școlii muzicale de vară (proiect sprijinit de Primăria Municipiului Sebeș);

PARCUL PRIMĂRIEI

ora 19.30: concert de promenadă cu Fanfara din Petrești;

GRĂDINA MUZEULUI MUNICIPAL „IOAN RAICA” SEBEȘ

ora 20.00: expoziţia „Turnul Studentului din cetatea Sebeşului – recuperarea unui simbol local”;

ora 20.30: proiecția filmului artistic „Maria, Regina României”, regia: Alexis Sweet Cahill.

Până la finele lunii septembrie, Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm găzduiește expoziția pictorilor locali, sub genericul „Sebeșul în culori”.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Episcopul Emilian Birdaș, omagiat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” din Alba. A contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba...

În acest context, joi, 23 noiembrie 2023, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cele două instituții organizatoare ale acestui proiect, îl vor omagia pe episcopul Emilian Birdaș, cel care a contribuit semnificativ la reînființarea în anul 1975 a Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.