Studenţii Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara au oportunitatea de a obţine burse de studii de 1000 de lei/lună din partea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Un protocol de colaborare în acest sens a fost semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, de către doamna Mariana Ioniţă, director general al CNAIR, şi rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Protocolul proaspăt semnat presupune organizarea unor stagii de practică pentru studenţii anilor III şi IV de studiu din cadrul cu Facultăţii de Construcţii din cadrul UPT cu structura regională, DRDP Timişoara. Studenţii selectaţi vor primi burse de studii lunare în valoare de 1.000 de lei, vor lua parte la evenimentele publice de informare sau promovare cu privire la proiectele CNAIR, vor participa la dezvoltarea unor teme de cercetare în domeniul construcţiilor infrastructurii rutiere, se vor organiza în comun simpozioane şi comunicări ştiinţifice etc.

Studenţii care au absolvit anul II de studii vor prezenta la începutul anului universitar un dosar care să cuprindă următoarele acte: situaţia şcolară după fiecare sesiune de examen (media anuală a notelor trebuie să fie minim 7,00); recomandare din partea facultăţii; o adresă de la facultate cu privire la structura anului universitar. Dosarele pentru obţinerea burselor se depun la sediul CNAIR până la data de 1 noiembrie a fiecărui an. Solicitările vor fi analizate, până la data de 10 noiembrie a fiecărui an.

“Ne dorim să atragem cât mai mulţi tineri spre meseria de inginer, deci spre facultăţile de profil, de inginerie în construcţii, şi noi de angajăm, pe lângă o bursă pe care le-o asigurăm studenţilor merituoşi, să-i pregătim, atât pe şantiere, cât şi în cadrul birourilor noastre, în managementul de proiecte. De altfel, dorim să introducem în curricula şcolară şi unele cursuri dedicate implementării proiectelor, cum ar fi cele legate de achiziţiile publice, de management de proiect, astfel încât să formăm adevăraţi experţi, care să poată intra din prima zi de la absolvirea facultăţii la noi. Noi avem foarte mare nevoie de ingineri”, a declarat Mariana Ioniţă, director general al CNAIR.

“Noi anul acesta am avut chiar o creştere considerabilă a numărului de absolvenţi de liceu care au optat pentru Facultatea de Construcţii. Pe lângă aceasta, noi avem şi Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, iar cursurile respective se pot susţine şi acolo. Din acest punct de vedere, Universitatea Politehnica Timişoara poate fi considerată partener al Guvernului şi al CNAIR”, a precizat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania