Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Miercurea Ciuc a decis, luni, ca se va solicita de la Ministerul Mediului autorizaţie de împuşcare pentru orice urs care va veni în mod repetat în oraş, a anunţat primarul municipiului, Raduly Robert Kalman.

„Astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost de acord ca această procedură să fie standard, deci şi pentru alţi urşi care ne vizitează în mod curent să solicităm aceeaşi abordare (autorizaţie de extragere – n.r.). Exact pe soluţia care a fost cu ursul care a vrut să meargă la liceu, acum avem alt urs care a vrut să meargă la şcoala generală, pentru că a apărut pe la ‘Nagy Imre’ în noaptea asta”, a spus edilul, într-o conferinţă de presă.

Acesta a punctat că se va solicita autorizaţie de împuşcare pentru “orice urs care vine cu caracter repetitiv în oraş”.

Potrivit primarului, “creşterea abruptă a populaţiei de urşi va fi un risc din ce în ce mai important pentru zonele locuite”.

Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc au fost avertizaţi, în noaptea de duminică spre luni, printr-un mesaj RO-ALERT, despre prezenţa unui urs în centrul oraşului, dar animalul nu a fost găsit de forţele de intervenţie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Miercurea Ciuc a fost împuşcat un urs care intrase de două ori în curtea unui liceu din municipiu şi fusese văzut de mai multe ori în zona Şumuleu, de la marginea oraşului, dar şi în comuna Leliceni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

7 COMENTARII

 1. Cretinilor!După ce le distrugeți habitatul natural în care au trăit și sau hrănit,vă mirați că urșii întră în localități.Nu degeaba se spune că omul este cel mai feroce și mai perfid animal.Domnule primar,dacă eu vin și-ți distrug casa în care locuiești,ce vei face?Îți vei costrui alta,urșii nu pot să facă asta!

 2. Si de ce “autorizatie de EXTRAGERE”? De ce TOATE actiunile sunt CAMUFLATE, ASCUNSE SUB CUVINTE CARE INSEAMNA ALTCEAVA?

  PENTRU CA AVEM UN STAT TERORIST, UN STAT CRIMINAL SI UN STAT DE TIP GRUPARE DE CRIMA ORGANIZATA, NU DOAR IN STRUCTURA SI FUNCTIONAREA SA CI SI IN DOCTRINA SA OFICIALA!

  PENTRU CA STATUL ROMAN ESTE O GRUPARE TERORISTA CARE OCUPA ACEST TERITORIU IN MOD ABUZIV, DAR CU COMPLICITATEA MARII CRIMINALITATI ORGANIZATE LA NIVEL MONDIAL.

  VISUL LUI MARX, LENIN, STALIN… DEVENIT REALITATE!

  MOARTE OCUPANTILOR! LOR “SI ULTERIOR, FAMILIILOR LOR!” CA SA CITAM DIN CLASICI… CUM AU FACUT SI BUNICII LOR CAND AU OCUPAT ACEST TERITORIU SUB ACOPERIREA URSS.

 3. Din cauza voastră idioților, care doar distrugeți, nu vă pasă de nimic, nu a fost destul că le-ați distrus habitatul natural, casa lor, acum vreți să îi și omorâți 😠🤬😡mă mir cum vă mai rabdă pământul de handicapați, și mai vreți să conduceți. Nu înțeleg de ce nu vă bate Dumnezeu odată,când veți fi pe patul de moarte sper să vă chinuiți. Dacă tot ați distrus casa animalelor cu tăiatul și furatul lemnelor, ați fi putut face de bine să le asigurați hrana, că dacă erau sătuli, 100% nu coborau în sate.

 4. În toate statele din Europa exista o reglementare privind menținerea sub control a efectivelor de urs, pentru că nu are dușmani natural. Până în 89 era o altă ordine, acum de cand cu haosul din tara , din politica, mâncarea repartizată pe hârtie, nu ajunge întotdeauna la urși, acești devenind tot mai prezenți în zonele abitate de oameni. Dacă numărul lor nu va fi diminuat, vor fi victime uman si asa cei care au locuințe în zonele de munte, stau în fiecare seară cu frica , ca animalele din ograda vor fi mâncare, sau ca se vor întâlni cu un urs sau mai multi pe străzi. Elvetia , Austria, Germania, țări care au un turism montan dezvoltat , au adoptat masuri mult mai drastice. Nu cred ca este cineva de acord sa se întâlnească cu un urs față în față , au mai fost pe la tv , piti care voiau selfi cu ursul….

 5. Nu consider ca asta e solutie, dar nici nu ma asteptam la ceva mai bun din partea acestor ,,oameni,,.

 6. Poate daca ati face niste contracte cu restaurantele din localitate(pt hranirea ursilor) si ati impresmui marginea zonei impadurite si ati duce mancare mai in spre padure, nu ar mai cobori. Ar invata unde sa vina pentru mancare. Solutii sunt, este nevoie de umanitate. Sunt sigur ca sunteti umani, iar daca voi oameni destepti cautati solutii veti trai in armonie cu totii. Sunt sigur ca veti gasi o solutie mai buna

Comments are closed.