Aeroportul Internaţional din Timişoara este transferat de la Ministerul Transporturilor către autorităţile locale, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

S-au înregistrat 230 de voturi “pentru”, 78 împotrivă şi patru abţineri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea transferului, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională “Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia” S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

“Se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului de 80% din acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională ‘Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia’ S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş într-un pachet de 55% din acţiuni şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara într-un pachet de 25% din acţiuni”, prevede actul normativ.

Ministerul Transporturilor a informat Parlamentul că nu susţine acest proiect.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania