Două spitale clujene au obținut finanțări din fonduri europene pentru achiziționarea aparatelor medicale și echipamentelor de protecție necesare în lupta cu COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Finanțate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, acestea vizează creșterea capacității celor două unități medicale de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a câștigat un proiect european în valoare de 18,5 milioane de lei. Deja semnat, contractul de finanțare prevede achiziționarea a 25 de aparate medicale, inclusiv de testare și diagnosticare COVID-19 și a peste 5.200 de echipamente de protecție și consumabile. Dintre acestea, o parte au intrat deja în dotarea spitalului, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența cumpărării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect.

Și Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, instituție sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a câștigat, cu sprijinul CJ Cluj, un proiect european în valoare de 16,5 milioane de lei. Acesta vizează cumpărarea a 251 de echipamente medicale, inclusiv de testare și diagnosticare coronavirus și a peste 383.000 de echipamente de protecție și consumabile. Și în cazul acestei instituții spitalicești, o parte din dotări au ajuns deja la spital, celelalte fiind în curs de achiziționare.

 „Așa după cum am promis încă de la început, acționăm continuu pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale clujene, pentru a face față cu succes acestei provocări sanitare. Iată că, și în acest caz, sprijinul nostru a fost bine-venit, două noi proiecte europene extrem de consistente fiind câștigate grație expertizei departamentului nostru de specialitate”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania