Muzeul Judeţean de Istorie Satu Mare a fost închis, începând de marţi, după ce managerul instituţiei, Liviu Marta, a fost confirmat cu COVID-19 şi internat la spitalul din Carei, a declarat Radu Ovidiu Ardelean, director în cadrul instituţiei.

“Muzeul se închide până în 1 septembrie, sediul central, după-amiază o să facem o dezinfecţie cu o firmă autorizată în tot muzeul. Oamenii sunt în telemuncă. (…) Nu se vizitează. Dintre colegi nu suntem niciunul pe lista de la Direcţia de Sănătate Publică. Am stabilit să ne anunţăm dacă unul dintre noi se îmbolnăveşte, dacă are simptome să comunice prin e-mailul instituţiei, să vedem. Ne ia tot timpul temperatura la poartă. El a avut simptome şi tuşea”, a declarat Ardelean.

Potrivit acestuia, starea managerului este relativ bună şi îşi face mai multe analize. Secţiile muzeului care funcţionează în alte spaţii rămân deschise.

La nivelul judeţului Satu Mare se află în carantină la domiciliu 205 persoane, conform datelor prezentate de către Instituţia Prefectului. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 105 de vindecări şi 9 decese cauzate de coronavirus. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania