fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Maramureș va moderniza un drum comunal care asigură accesul a...

Consiliul Județean Maramureș va moderniza un drum comunal care asigură accesul a 300 de familii

Publicat în

spot_img
spot_img

Drumul comunal DC 9 a fost retrecut în categoria drumurilor de interes judeţean şi urmează să fie reabilitat. Peste 300 de familii din comuna Poienile de sub Munte vor beneficia, astfel, de un drum modernizat.

„Revenirea acestui sector de drum în domeniul public al judeţului face posibilă intervenţia S.C. Drumuri – Poduri Maramureş, în cel mai scurt timp. Este vorba despre un drum care a făcut parte din domeniul public al judeţului şi care, printr-o decizie neinspirată a fost trecut, acum foarte mulţi ani de zile, în domeniul public al comunei Poienile de sub Munte. (…) Traseul drumului judeţean DJ 187, aflat în reabilitare, se continuă pe o distanţă de 3,7 km cu drumul de interes local DC 9, care se află în domeniul public al comunei Poienile de sub Munte”, a declarat miercuri președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Potrivit șefului administrației județene, aproape 300 de familii vor avea acces la un drum modernizat în totalitate.

„Prin acest prim demers, oferim condiţii de viaţă mai bune celor peste 300 de familii care locuiesc în zonă şi care au, în acest moment, un drum de acces dezastruos. Este efortul pe care Consiliul Judeţean Maramureş şi-l asumă pentru una dintre cele mai importante, dar şi izolate comunităţi locale ale Maramureşului. În afară de reabilitarea DJ 187, Consiliul Judeţean Maramureş nu a avut, în ultimele decenii, suficiente proiecte care să includă întreaga Valea Ruscovei în programe judeţene de dezvoltare, motiv pentru care astfel de eforturi sunt minime în raport cu necesităţile zonei”, a declarat Gabriel Zetea.

Comuna Poienile de sub Munte are o populație de peste 11.000 de locuitori, care trăiesc în mai multe cătune montane.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Concert „Madrigal for Babies” la Sighetu Marmației

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul din județul Maramureș la Concertul Extraordinar „Madrigal for Babies”, eveniment creat special pentru bebeluși (0-12 luni) și părinții acestora, precum și femei însărcinate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.