Ovidiu Vlad, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al orașului Geoagiu, este hotărât să învețe administrație de la cei mai buni dintre primarii României, susținând că doar dacă țintești sus poți ajunge la rândul tău sus. Tocmai de aceea, pregătindu-se să preia administrația orașului, Ovidiu Vlad a mers într-un scurt schimb de experiență la cel mai titrat primar din România: Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Păstrând proporțiile celor două unități adminitrativ-teritoriale, Oradea este, totuși, pentru orice actual sau viitor primar din România un model de bune practici. Municipiul este astăzi un exemplu pentru cum se poate dezvolta o comunitate condusă de un edil focusat pe interesul oamenilor, pe interesul cetății și mai puțin pe propriul interes. Este un exemplu și pentru modul cum poți face administrație performantă folosindu-te de fondurile europene pe care țara noastră le are la dispoziție.

”Cred că România a depășit etapa amatorismului în administrație. Noi, la PNL, am dovedit prin intermediul unor primari foarte performanți – așa cum este domnul Ilie Bolojan aici la Oradea sau domnul Emil Boc de la Cluj – că este nevoie de profesionalism, că este nevoie de oameni care, dincolo de culorile politice, pun mereu pe primul loc interesul cetățeanului. Am venit astăzi la unul dintre cei mai buni: Ilie Bolojan, cel care în mandatele sale a transformat radical Oradea, făcând din acest oraș o adevărată perlă a țării”, a declarat Ovidiu Vlad.

Candidatul PNL pentru Primăria Geoagiu susține că deciziile investiționale trebuie întotdeauna luate plecând de la nevoile comunității și numai după ce specialiștii vin cu cele mai bune soluții. Banii trebuie bine drămuiți și administrația trebuie să fie mereu atentă la cheltuirea lor. Așa se face în Oradea, așa se face și la Cluj-Napoca, iar modelul poate fi replicat și în alte UAT-uri mai mici sau mai mari.

Valorificarea resurselor locale este o altă temă importantă, iar experiența pe care primarul Ilie Bolojan o are în acest domeniu este una care poate fi model pentru Geoagiu. La Oradea municipalitatea s-a implicat și a realizat unul dintre cele mai moderne parcuri acvatice din România, iar Geoagiu – cu apele sale termale din stațiunea Geoagiu-Băi – ar putea ușor să calce pe urmele Oradiei. Trebuie însă determinare, trebuie o administrație care să vrea să miște lucrurile și trebuie mult bun-simț.

Ovidiu Vlad spune că Geoagiu are un potențial turistic excepțional și că, din păcate, o stațiune cu un asemenea potențial uriaș, nu a beneficiat de o administratie competentă, capabilă să pună în valoare avantajele indiscutabile ale zonei.

”În următorii ani stațiunile balneare vor beneficia de fonduri europene, iar Geoagiu Băi poate și trebuie să beneficieze de un astfel de proiect. Ne vom baza pe experiența și seriozitatea colegilor din Oradea care ne sunt alături și care, iată, au reușit să finalizeze o astfel de investiție care are astăzi afaceri de peste 5 milioane de euro. La Oradea s-a putut, vă garantez că se va putea și la Geoagiu. Orașul acesta merită mai mult!”, a mai spus Ovidiu Vlad.

”Îi urez colegului meu, Ovidiu Vlad, mult succes în alegeri! Este un tânăr ambițios și despre care sunt convins că voi auzi doar lucruri bune, odată ce va fi ales în funcția de primar la Geoagiu. I-am spus că a fi primar nu este ușor, că trebuie cu adevărat să te pui în slujba cetățenilor și a Cetății, că trebuie să înveți mereu și să nu te plafonezi, astfel încât să faci administrație modernă, apelând la cele mai moderne soluții. Doar așa poți crește o comunitate. Și, mai este nevoie de ceva: să le explici mereu oamenilor, concetățenii tăi, ce și de ce faci. Să le explici cum îi vor ajuta deciziile tale. Este esențial”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania