15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPeste două milioane de măști de protecție, destinate persoanelor defavorizate, au ajuns...

Peste două milioane de măști de protecție, destinate persoanelor defavorizate, au ajuns în județul Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste două milioane de măști de protecție, acordate de Ministerul Sănătății administrațiilor locale, au ajuns miercuri dimineață în județul Cluj.

Potrivit Prefecturii Cluj, DSP va pune măștile de protecție la dispoziția celor 81 de administrații locale din județ, pentru a fi oferite de către acestea, cu titlu gratuit, la peste 41.000 de persoane defavorizate, identificate la nivelul județului. Categoriile de persoane defavorizate care beneficiază de acest sprijin, sunt următoarele:

– persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat;

– persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;

– pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de OUG nr.6/2009;

– persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art.42 și 58 din Legea nr.448/2006;

Pentru fiecare persoană care îndeplinește condițiile menționate în ordonanță, sunt prevăzute 50 de măști de protecție, aferente unei perioade de două luni. Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, în termen de maximum trei zile de la primire, pe baza procedurii de distribuire stabilite de autoritățile publice locale.

Această măsură de protecție sanitară are scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate și de a reduce expunerea comunităților la riscul îmbolnăvirii.

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel