Primăria Brașov a semnat marți contractul pentru achiziția și montarea unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice, stații care vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice, care vor fi marcate corespunzător.

Valoarea ofertei declarate câștigătoare a fost de peste 423.000 lei fără TVA, mai puțin de două treimi din valoarea de pornire a licitației, care a fost de peste 672.000 de lei fără TVA.

Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Flash Lighting Services SA-SC Ago Project Engineering SRL

Potrivit Primăriei Brașov, tot în această perioadă a fost finalizată documentația și va fi lansată licitația pentru achiziția altor 15 stații de încărcare, în cadrul unui proiect finanțat de Agenția Fondului pentru Mediu cu aproape 3 milioane de lei, iar Societatea de distribuție a energiei electrice (Electrica) face demersurile necesare pentru instalarea unei stații electrice în fața Teatrului Dramatic.

,,Am semnat contractul pentru achiziția și montarea celor patru stații de încărcare a vehiculelor electrice la parcarea special amenajată de la parcul Nicolae Titulescu. Cei care dețin astfel de autoturisme vor putea, în câteva săptămâni,  să le încarce gratuit aici, pe locurile special amenajate pentru ei. Pe lângă acestea, avem în derulare, în momentul de față, procedura de achiziție pentru alte 15 stații de încărcare a autoturismelor cu motor electric. Sunt repartizate în mai multe locuri din municipiul Brașov, așa încât să dăm posibilitatea celor care au asemenea autovehicule să poată să le alimenteze din aceste locații. Și acest proiect se încadrează pe ceea ce înseamnă mobilitate și accesibilitate în municipiul Brașov, reducerea poluării, calitatea aerului. Cred că este un lucru necesar pe raza municipiului Brașov, pentru că ne dorim să avem un oraș cât mai puțin poluat, cu energie verde, și foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Potrivit termenilor contractuali, firma câștigătoare are termen de 60 de zile pentru proiectare și obținere avize și 6 luni pentru montaj și punere în funcțiune, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Potrivit reprezentantului SC Flash Lighting Services SA, stațiile vor fi instalate mult mai repede, fiind estimat un termen de șase săptămâni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania