Primăria Deva a semnat cu cu ADR Vest contractul de finanțare pentru „Reabilitarea, modernizarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” – locaţia din strada Scărişoara, nr. 4 (şcoala generală)”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea clădirilor în care funcţionează unitatea de învăţământ primar şi gimnazial din cadrul Colegiului Tehnic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” din Deva: școala (P+2, 1.049 mp), sala de sport (P, 178 mp), atelierul-școală (P, 170 mp) și vestiarul, refacerea aleilor din incintă și a zonei verzi, a împrejmuirii și a rețelelor edilitare.

Clădirile vor fi anvelopate, termoizolate, vor fi reabilitate instalațiile electrice, sanitare, sistemul de încălzire etc.

Este prevăzută și achiziția de dotări specifice procesului educațional (mobilier, echipamente IT etc.), dotări pentru sala de sport (mobilier sală de sport și vestiar), precum și dotări aferente amenajărilor exterioare (bănci de exterior, coşuri de gunoi, rastel biciclete, etc.).

Valoarea totală a investiției este de 11,1 milioane de lei (peste 2.300.000 euro), din care valoarea finanțării nerambursabile este de 10,9 milioane de lei (2.200.000 euro). Valoarea cofinanțării Primăriei Deva este de 223.000 de lei.

Finanțarea este obținută prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni (noiembrie 2021-octombrie 2023).

De infrastructura școlară modernizată vor beneficia aproape 480 de elevi, cadre didactice și nedidactice de la această școală.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania