fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEUn nou pas pentru construirea heliportului de la Blaj. Când va fi...

Un nou pas pentru construirea heliportului de la Blaj. Când va fi funcțional

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Blaj și Consiliul Județean Alba au semnat marți Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a proiectului „Heliport în municipiul Blaj”. Heliportul va fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și va deservi Spitalul Municipal Blaj și toate urgențele din zona Târnavelor și din județul Alba

Potrivit primarului Blajului, Gheorghe Rotar, acordul urmează să fie validat de către Consiliul Local Blaj și Consiliul Județean Alba. Valoarea investiției, care va fi suportată în cote egale din bugetul local și bugetul județului Alba, este de 2,9 milioane lei (fără TVA).

Pașii următori pentru realizarea investiției sunt: licitație pentru proiectare + avizare: termen 31.10.2020; proiectarea Heliportului: termen 26.02.2021; licitație pentru execuția lucrărilor: termen 31.05.2021; executarea lucrărilor: termen 30.11.2021.

“La finalul anului 2021, Blajul va avea cel mai modern heliport din județul Alba. (…) Realizarea Heliportului la Blaj se înscrie pe lista parteneriatelor dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba, care au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor și la creșterea calității vieții în comunitatea noastră”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Citește și

Heliport la Blaj, pentru urgențele din zona Târnavelor și județul Alba

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel