Primăria Blaj și Consiliul Județean Alba au semnat marți Acordul de Asociere pentru realizarea în comun a proiectului „Heliport în municipiul Blaj”. Heliportul va fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și va deservi Spitalul Municipal Blaj și toate urgențele din zona Târnavelor și din județul Alba

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit primarului Blajului, Gheorghe Rotar, acordul urmează să fie validat de către Consiliul Local Blaj și Consiliul Județean Alba. Valoarea investiției, care va fi suportată în cote egale din bugetul local și bugetul județului Alba, este de 2,9 milioane lei (fără TVA).

Pașii următori pentru realizarea investiției sunt: licitație pentru proiectare + avizare: termen 31.10.2020; proiectarea Heliportului: termen 26.02.2021; licitație pentru execuția lucrărilor: termen 31.05.2021; executarea lucrărilor: termen 30.11.2021.

“La finalul anului 2021, Blajul va avea cel mai modern heliport din județul Alba. (…) Realizarea Heliportului la Blaj se înscrie pe lista parteneriatelor dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba, care au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor și la creșterea calității vieții în comunitatea noastră”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.

Citește și

Heliport la Blaj, pentru urgențele din zona Târnavelor și județul Alba

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania