17.6 C
Cluj-Napoca

Au început lucrările de modernizare a Pieței Revoluției și a fântânii arteziene din centrul municipiului Baia Mare

Publicat:

Piaţa Revoluţiei şi fântâna arteziană din centrul municipiului Baia Mare au intrat în proces de reabilitare, a anunțat miercuri primarul Cătălin Cherecheş.

“Fântâna arteziană din Piaţa Revoluţiei este primul element care va fi reabilitat şi modernizat în cadrul amplului proiect prin care redăm băimărenilor una dintre zonele centrale din Baia Mare. Am demarat lucrările şi în aproximativ trei săptămâni vă voi lansa invitaţia să veniţi să ne bucurăm împreună de această fântână, rememorând amintirile din tinereţe, copilărie, când aceasta era una dintre principalele puncte de atracţie din oraşul nostru. În acest timp, se lucrează intens pentru realizarea noii fântâni cu tot ceea ce înseamnă automatizare, placări cu piatră, aducerea acestei atracţii la cerinţele zilelor moderne pe care le trăim acum. Fântâna va fi din nou un punct de reper al acestei zone, din perspectivă urbanistică”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Potrivit primarului, în vara anului viitor, în apropierea pieţei va fi amenajată o parcare subterană cu 200 de locuri.

“În primăvară, vom demara excavările aici, în inima pieţei, unde vom amenaja parcarea subterană de 200 de locuri care va reuşi să degajeze aglomeraţia din zonă. Până în vara anului 2021, estimez că şi parcarea va fi finalizată şi apoi vom trece la amenajarea finală a zonei cu tot ce ţine de dotări cu elemente pentru relaxare, plantări care să asigure o oază de frumos şi de verde, pavare cu pavaj de o valoare estetică ridicată şi durabilitate, toate acestea ca să readucem strălucirea centrului oraşului”, a precizat primarul municipiului Baia Mare.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img