Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a semnat contractul cu firma câștigătoare a licitației pentru proiectul de modernizare și reabilitare a Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Contractul vine după trei proceduri de achiziție publică încheiate fără succes din cauza neconformității ofertelor sau a lipsei participanților.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu”, compusă din două secții de ortopedie-traumatologie, este primul spital de ortopedie din țară, fiind inaugurat în anul 1921. Clinica este compusă din două secții, un bloc operator și un compartiment ATI, amplasate în aceeași clădire. Cumulat, în cele două secții clinice, anul trecut au fost internați peste 3100 de pacienți, au fost efectuate 3000 de intervenții chirurgicale, iar în ambulatoriu au fost consultați 5600 pacienți.

Potrivit SCJU Cluj-Napoca, proiectul de reabilitare va include modernizarea și etajarea clădirii, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, amenajarea accesului ambulanțelor și instalarea unui lift exterior. Se estimează că lucrările se vor încheia în primăvara anului 2022.

Valoarea investiției depășește 26 de milioane de lei, proiectul fiind realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Județean Cluj-Napoca. În acest an, administrația locală a alocat SCJU 5,6 milioane de lei pentru lucrări de modernizare și investiții.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania