fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEInvestiții în sănătate, la Cluj-Napoca. Primul spital de ortopedie din țară, modernizat...

Investiții în sănătate, la Cluj-Napoca. Primul spital de ortopedie din țară, modernizat și reabilitat

Publicat în

spot_img
spot_img

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a semnat contractul cu firma câștigătoare a licitației pentru proiectul de modernizare și reabilitare a Secțiilor Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II.

Contractul vine după trei proceduri de achiziție publică încheiate fără succes din cauza neconformității ofertelor sau a lipsei participanților.

Clinica de Ortopedie-Traumatologie „Alexandru Rădulescu”, compusă din două secții de ortopedie-traumatologie, este primul spital de ortopedie din țară, fiind inaugurat în anul 1921. Clinica este compusă din două secții, un bloc operator și un compartiment ATI, amplasate în aceeași clădire. Cumulat, în cele două secții clinice, anul trecut au fost internați peste 3100 de pacienți, au fost efectuate 3000 de intervenții chirurgicale, iar în ambulatoriu au fost consultați 5600 pacienți.

Potrivit SCJU Cluj-Napoca, proiectul de reabilitare va include modernizarea și etajarea clădirii, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, amenajarea accesului ambulanțelor și instalarea unui lift exterior. Se estimează că lucrările se vor încheia în primăvara anului 2022.

Valoarea investiției depășește 26 de milioane de lei, proiectul fiind realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Județean Cluj-Napoca. În acest an, administrația locală a alocat SCJU 5,6 milioane de lei pentru lucrări de modernizare și investiții.

Articole recente

Teatru amator pentru beneficiarii proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii pentru persoanele cu dependenţe şi adicţii”

În cursul acestei luni, beneficiarii din cadrul proiectului „Furnizarea unui pachet specializat de servicii...

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Mai multe articole de același fel