fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARA„Isteria la români”. Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

„Isteria la români”. Expoziţie de grafică satirică, la Centrul Cultural din Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

„Isteria la români” este titlul unei expoziţii inedite de grafică satirică a artistului Gabriel Rusu, care va fi vernisată marţi, 1 septembrie, la ora 18:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Participarea publicului la eveniment este liberă.

Expoziţia reuneşte apoximativ 45 de lucrări semnate de caricaturistul şi graficianul Gabriel Rusu, din Târgu Mureş, şi va fi deschisă în perioada 1 – 30 septembrie. Lucrările vor fi expuse în holul principal al Centrului Cultural din Deva, astfel încât să poată fi admirate de pe platoul din zona fântânii muzicale.

La eveniment va fi prezent şi cunoscutul caricaturist Cristian Vecerdea – CRIV. După deschiderea expoziţiei, Gabriel Rusu şi Cristian Vecerdea – CRIV vor realiza portrete „la minut” localnicilor şi turiştilor care vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei din centrul Devei.

Gabriel Rusu (51 ani) este absolvent al Universităţii de Arte din Târgu Mureş şi membru al Uniunii Caricaturiştilor din România. Lucrările sale au fost publicate în albume, cataloage, ziare şi reviste din Europa, Asia şi America. Artistul are în palmares peste 40 de premii şi trofee obţinute la expoziţii şi saloane de caricatură, colective şi personale.

Vernisajul expoziţiei „Isteria la români” se va desfăşura cu respectarea măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. 

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,