Sediul Primăriei Șelimbăr va fi cedat Școlii Generale “Mihai Viteazu” din localitate pentru ca elevii să aibă la dispoziție un spațiu mai mare pentru cursurile școlare în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat miercuri primarul comunei, Marius Grecu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Cu gândul la copiii ce vor începe noul an școlar în contextul pandemiei SARS-COV2 și luând în calcul respectarea măsurilor de distanțare dispuse de autorități, conform cărora fiecare elev ar trebui să beneficieze de un spațiu suplimentar de siguranță, am decis: mutarea sediului administrativ al Primariei Comunei Șelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei și cedarea actualului sediu al Primariei Comunei Șelimbăr Școlii Generale “Mihai Viteazu” începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spații adecvate desfășurarii orelor de curs, conform normativelor în vigoare”, a declarat Marius Grecu.

Primarul comunei Șelimbăr susține că va înainta în acest sens un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru ședința din 31 august.

„Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul și opțiunea de a închiria un spațiu existent, dar și varianta de a închiria o construcție modulară. Ambele opțiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiții, soluția optimă este relocarea primariei în clădirea căminului cultural din centrul localității, acest spațiu aparținând domeniului public al comunei Șelimbăr. Este o soluție temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei”, a declarat primarul Marius Grecu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania