Sibiul va găzdui și în acest an Maratonul Internațional, cel mai important eveniment de strângere de fonduri pentru proiecte și cauze ale comunității.

Cea de-a 9-a ediție se va desfășura sâmbătă, 29 august, în intervalul orar 8.00 – 15.30 și va reuni la start aproximativ 1000 de participanți care vor alerga pentru 30 de cauze.

Ținând cont de situația specifică în care ne aflăm, cursa din acest an se va desfășura în condiții speciale, cu o serie de măsuri și cu unele modificări, pentru a fi asigurată protecția și siguranța participanților, voluntarilor și organizatorilor.

Competiția se va desfășura fără participarea publicului, iar startul se va da individual, la distanță de 20 de secunde, din Piața Huet și nu din Piața Mare ca în ceilalți ani. Traseul de concurs va trece prin Piața Mare, pe strada Nicolae Bălcescu, prin Parcul Sub Arini, prin Zoo Sibiu, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și prin Pădurea Dumbrava, iar concurenții se vor întrece la probele de maraton (42 kilometri), semimaraton (21 kilometri), cursa de 10 kilometri, crosul de 5 kilometri și squad race în lungime de 3 kilometri.

Maratonul Internațional Sibiu 2020 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania