Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a organizat, joi seara, evenimentul de lansare a brandului judeţului, fiind primul din ţară care a construit o astfel de strategie de promovare, iar printre invitaţii de onoare s-au numărat actorul Adrian Titieni şi producătorul britanic Charlei Ottley.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Strategia de branding include un slogan – “Judeţul Bistriţa-Năsăud – Poarta Transilvaniei”, un logo sub forma unei porţi în culorile tricolorului şi un film de prezentare a judeţului, unde povestea acestor locuri este spusă de actorul Adrian Titieni, originar din Bistriţa.

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a spus, la lansarea brandului, că laitmotivul strategiei de promovare a fost cuvântul “acasă”.

“Este primul judeţ din România care are o strategie de branding. A fost unul dintre obiectivele mele atunci când am candidat pentru prima dată, în 2012, la această funcţie, de preşedinte al Consiliului Judeţean. (…) Laitmotivul a tot ceea ce am făcut este cuvântul “acasă” şi cred că fiecăruia dintre noi ne vibrează sufletul atunci când vorbim despre casa noastră, care înseamnă foarte mult: locul în care ne-am născut, în care am crescut, în care ne-am îndrăgostit pentru prima dată, în care trăim”, a spus Moldovan.

La rândul său, Adrian Titieni a apreciat că acest prim pas este unul foarte important în promovarea judeţului Bistriţa-Năsăud.

“Mă bucur să fac parte din proiectul de branding al judeţului Bistriţa-Năsăud. (…) Acest important gest, de branduire a judeţului, eu îl calific ca un lucru şi ca un fapt important, un prim pas într-o înşiruire de alţi necesari paşi. Primul a fost făcut şi cred că este foarte adevărat că primul pas al unui drum de o mie de paşi a rezolvat o jumătate din ecuaţie”, a declarat Titieni.

Producătorul britanic Charlie Ottley, care a inclus judeţul Bistriţa-Năsăud în ultimul episod al documentarului “Wild Carpathia”, a felicitat echipa care a realizat filmul de prezentare a judeţului Bistriţa-Năsăud şi consideră că acest tip de acţiuni pot face din România o destinaţie recunoscută la nivel internaţional.

“Este uimitor ce face judeţul Bistriţa-Năsăud şi această nouă campanie şi strategie de turism sunt, pentru mine, o gură de aer proaspăt, să vezi oamenii atât de implicaţi. Dacă fiecare judeţ şi regiune din România ar fi atât de pro-active în promovarea turismului, cred că România s-ar descurca bine în acest domeniu, atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a afirmat Ottley.

Pentru sloganul de promovare a judeţului, Consiliul Judeţean l-a preluat pe cel creat pentru municipiul Bistriţa în urmă cu nouă ani, printr-un proiect cu finanţare europeană – “Poarta Transilvaniei”.

Pentru a putea folosi acest slogan, care este marcă înregistrată, Consiliul Judeţean a obţinut joi acceptul Consiliului Local Bistriţa, care a votat un proiect de hotărâre în acest sens în cadrul şedinţei ordinare. (AGERPRES)

(FOTO: bnpoartatransilvaniei.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania