23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTFloating Cinema&Theater. Teatru și film pe apă la Castelul Szentkereszty din Arcuș

Floating Cinema&Theater. Teatru și film pe apă la Castelul Szentkereszty din Arcuș

Publicat în

spot_img
spot_img

Un proiect cultural nou și inedit, denumit Floating Cinema&Theater, este programat să se desfășoare pe durata lunii septembrie la Castelul Szentkereszty din Arcuş. La derularea lui, participă mai multe instituții culturale din Sfântu Gheorghe, care își vor aduce contribuția în organizarea și realizarea programului cuprins în proiect, a anunțat vineri Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

Inițiativa îi aparține contelui Elemér Jankovich-Bésán, actualul proprietar al Castelului Szentkereszty din Arcuş, care este urmașul direct al contelui Szentkereszty Béla. De comun acord cu Anna Maria Popa, directoarea Teatrului „Andrei Mureșanu”, acesta a decis reintroducerea cunoscutului castel în circuitul cultural. Provocarea a fost acceptată rapid și de celelalte instituții culturale, care fără ezitare s-au implicat în realizarea proiectului de cinema și teatru plutitor, după modelul francezilor care au experimentat un proiect similar pe Sena. Este vorba despre Teatrul „Andrei Mureșanu”, Teatrul „Tamási Áron”, Studio M, Teatrul de Păpuși „Cimborák” și partenerul constant și fidel al proiectelor TAM, Cinematograful Arta prin Casa de Cultură Kónya Ádám.

Astfel, începând de vineri, 4 septembrie, pe lacul din curtea castelului ARCUȘ vor fi instalate zece bărci gonflabile, în care vor încăpea câte doi spectatori. Pentru evitarea oricăror accidente nedorite și pentru menținerea distanței fizice între spectatori, într-o barcă nu vor sta mai mult de două persoane – chiar dacă ele provin din aceeași familie. De asemenea, copiii cu vârste mai mici de 7 ani vor viziona spectacolele de pe scaunele amplasate pe malul lacului. Accesul acestora în bărci pe timpul desfășurării spectacolelor nu va fi permis nici dacă sunt însoțiți de un adult. Copiii cărora vârsta le permite accesul în bărci vor purta obligatoriu veste de salvare.

Pe lângă cele 20 de locuri din bărci, pe malul lacului, la distanță optimă, vor fi amplasate alte 30 de locuri care vor permite vizionarea spectacolelor și a filmelor. Pe insula din mijlocul lacului, va fi amplasată o scenă pe care se vor juca spectacolele incluse în program, timp de patru weekend-uri la rând. Pe aceeași insulă, va fi amplasat și un ecran care va permite vizionarea filmelor artistice selectate de echipa Cinematografului Arta prin Casa de Cultură Kónya Ádám.

Pe durata spectacolelor și a filmelor va fi interzisă vizitarea parcului, motiv pentru care este recomandabil pentru toți cei interesați să participe la serile Floating Cinema&Theater să vină cu o oră înainte de începerea spectacolelor sau a filmelor. Vizitarea parcului va mai fi posibilă și o oră după terminarea acestora. Spectacolele vor începe de la ora 19:00 sau 21:00, cu excepția celor pentru copii, care se vor programa fie de la ora 11:00, fie de la ora 17.00. Programul complet va fi comunicat în scurt timp, de îndată ce va fi finalizat.

În cazul în care vremea va fi favorabilă, zilele de vineri vor fi destinate teatrului, iar cele de duminică, filmelor. Organizatorii au păstrat însă câte o zi de backup pentru reprogramări în cazul în care care va ploua. Astfel, dacă într-o zi de vineri va ploua, spectacolul programat pentru seara respectivă va fi reprogramat pentru sâmbătă, de la aceeași oră. După același model, dacă duminicile vor fi ploioase, atunci filmele vor putea fi vizionate luni.

Biletele vor fi disponibile online, pe site-ul fiecărei instituții culturale implicate în proiect. Deși întregul program se va desfășura în aer liber, respectând limita maximă de 50 de persoane și distanța fizică de cel puțin 1,5 metri între oameni, spectatorii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție pe durata șederii în Curtea Castelului Szentkereszty din Arcuş.

Articole recente

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Primăria Timișoara pregăteşte cea mai mare investiţie realizată până acum în termoficarea centralizată din oraş

Consiliul Local a adoptat, vineri, proiectul prin care cofinanţarea din bugetul local destinată acestei achiziţii este estimată la 1 milion de lei.

JURIDICA | Noile reglementări privind transferul elevilor

Noile reglementări privind transferul elevilor

Mai multe articole de același fel

Trei medalii de argint obținute de halterofila Virginia Mârza(CS Unirea Alba Iulia), la Campionatul Național de Haltere de la Ovidiu

Virginia Mârza, sportivă a CS Unirea Alba Iulia și elevă a Liceului cu Program Sportiv, a obținut 3 medalii de bronz la Campionatul Național de Haltere Juniori 1, desfășurat în perioada 27-29 septembrie în orașul Ovidiu, județul Constanța.