Primarul Devei, Florin Oancea, candidat din partea PNL la încă un mandat în fruntea municipiului, și Adrian David, candidatul liberalilor și al dreptei politice din județ pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, au ținut vineri o conferință de presă care a marcat începutul campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Florin Oancea a declarat că este să hotărât să continue proiectele pe care le-a început în acest mandat de doi ani și nouă luni și în perioada 2020 – 2024. Sunt deja în lucru proiecte pentru următorii ani, proiecte care vor avea finanțare fie pe fondurile europene, fie pe fondurile guvernamentale și cele din bugetul local și bugetul împrumuturilor. “A fost un mandat relativ scurt, dar bogat. Bogat în contracte pe care le-am semnat și pot să vă spun cu bucurie că municipiul Deva are deja contracte semnate în valoare de peste 70 de milioane de euro pe fonduri europene. Este vorba despre 32 de contracte. O bună parte dintre ele sunt în implementare, iar celelalte vor intra în implementare și execuție în perioada următoare. Lucrăm deja la proiectele pe sesiunea financiar-bugetară a Uniunii Europene 2021 – 2027 și municipiului Deva i-au fost alocați deja 45 de milioane de euro în cadrul Regiunii V Vest. Avem proiecte în implementare pe fonduri guvernamentale fie la Ministerul Dezvoltării Regionale, fie la Compania Națională de Investiții, în sumă de peste 30 de milioane de euro”, a declarat Florin Oancea.

Declarațiile lui Florin Oancea, la începutul campaniei electorale

– Deva este frumoasă. Acesta este și sloganul cu care am pornit această campanie electorală. Scopul meu declarat și al echipei PNL este să facem o Devă strălucitoare în următorii patru ani de zile. Am făcut câțiva pași foarte importanți în această direcție și vom continua.

– Nu vă ascund că avem un obiectiv îndrăzneț. Conjunctura a făcut ca în decembrie 2017, în prima mea zi de mandat și la prima ședință de consiliu local să inițiez mai multe proiecte de hotărâri, dar consilierii PNL din totalul de 21 au fost în număr de cinci. Mă refer la cei care au ajuns consilieri locali în vara anului 2016. Nu mi-a fost ușor cu cinci partide în consiliul local să-mi trec toate proiectele, dar cu toate acestea, printr-o muncă foarte intensă, am reușit să depășesc cifra de 3.000 de proiecte de hotărâri de consiliu local inițiate de mine în calitate de primar și aprobate de consiliul local în această perioadă, în acest mandat de doi ani și nouă luni. Scopul declarat al meu și al echipei liberale este ca alegerile locale din 27 septembrie Partidul Național Liberal să aibă în configurația consiliului local minim 10 consilieri.

– Al doilea obiectiv declarat este acela de a aduce în zestrea pentru domnul Adrian David, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, un număr cât mai mare de voturi. Și aici mă refer la vot politic pentru Consiliul Județean și pentru candidatul Partidului Național Liberal. Și sunt convins că vom face acest lucru. A început campania electorală, dar din poziția și de primar și de președinte al PNL Deva, din discuțiile pe care le-am purtat zilnic cu cetățenii să știți că acest obiectiv pe care noi ni l-am stabilit este unul realizabil.

– Un mesaj înainte de a încheia către ceilalți competitori. Suntem 13 candidați pentru funcția de primar al municipiului Deva. Este foarte bine că sunt 13 candidați pentru că devenii vor avea posibilitatea să-l aleagă pe cel mai bun dintre cei 13 competitori. Nu mi-am permis să le dau sfaturi, dar totuși o recomandare, în această primă zi de campanie, am s-o fac către toți candidații la funcția de primar al municipiului Deva. Devenii s-au săturat de ceartă, de atacuri, cea mai mare parte nejustificate, de intoxicări. Au nevoie ca cei care vor să doresc să ajungă primar al municipiului Deva să vină în fața lor cu proiecte clare, constructive, dar proiecte realizabile, care să presupună latura juridică, care trebuie să fie rezolvată, și sursa de finanțare. Pentru ca proiectele pe care dânșii vor să le implementeze să fie viabile și să convingă electoratul.

– Acest lucru îl voi face și eu în această perioadă de 30 de zile, le voi spune devenilor care sunt direcțiile de dezvoltare ale municipiului în următorii patru ani de zile, cadrul juridic și sursa de finanțare. În ceea ce mă privește pe mine și pe colegii din Partidul Național Liberal vom face o campanie pozitivă, bazată pe proiecte și nu pe atacuri la persoane. Garantez acest lucru prin faptul că am participat până acum la trei runde de alegeri pentru funcția de primar. În 2012, am candidat și am făcut o campanie corectă, curată, pozitivă. Am pierdut, dar nu mi-a părut rău că am făcut o campanie curată pentru că mi-am câștigat încrederea multor mii de deveni. În 2016 am candidat a doua oară. Am făcut o campanie curată și am pierdut și nu mi-a părut rău că am făcut o campanie curată pentru că am câștigat, de asemenea, încrederea altor mii de deveni. A venit momentul noiembrie 2017 în care am candidat a treia oară, tot pe o campanie pozitivă, curată și am câștigat. Am obținut peste 9.000 de voturi, deci peste 9.000 de deveni au avut încredere în mine și în proiectele pe care le-am prezentat.

– Candidez pentru a patra oară la funcția de primar și voi face împreună cu colegii din Partidul Național Liberal aceeași campanie corectă, curată și bazată pe proiecte și nu pe atacuri la persoane. I-aș încuraja pe toți ceilalți candidați să facă același lucru, iar devenii, în data de 27 septembrie, să aleagă pentru următorii patru ani de zile în funcția de primar acea persoană care, în aceste 30 de zile, va reuși să-i convingă că merită să-i reprezinte pe deveni și Deva.

Adrian David: “Am avut parte în ultimii ani de cea mai proastă guvernare locală din ultimii 30 de ani în județul Hunedoara”

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David, pornește în cursa electorală cu un sprijin politic fără precedent în istoria alegerilor locale din județul Hunedoara. David este susținut de USR-PLUS, UDMR, PNȚCD și Forumul Democrat al Germanilor din România. Adrian David a declarat vineri că pornește în această campanie foarte optimist în victorie. “Este o zi simbolică. Începe campania electorală și am considerat de cuviință să adresăm un mesaj tuturor alegătorilor și tuturor celor care sunt implicați în această campanie electorală. Noi, cei din Partidul Național Liberal, și din alianța PNL-UDMR-PNȚCD pornim foarte optimiști că vom fi învingători în această campanie și în cele ce urmează o să vă dau și câteva argumente care să ateste acest fapt. În primul rând, avem cei mai puternici candidați din toate cele 69 de UAT-uri, iar eu mă aflu astăzi alături pe primarul etalon al Partidului Național Liberal în județul Hunedoara, omul care a arătat în cele mai grele momente că se poate face un altfel de administrație, că se pot sparge recorduri după recorduri în privința finanțărilor proiectelor pentru Deva și pentru deveni, omul care a arătat că are o viziune mai importantă și mai amplă decât toți ceilalți primari pe care i-a avut municipiul Deva în ultimii 30 de ani. Îi mulțumesc pentru susținerea pe care mi-a arătat-o continuu și constant. Îi mulțumesc pentru că am muncit alături de echipa sa la Primăria municipiului Deva unde am învățat foarte multe lucruri și am avut experiențe pe care le voi implementa în Consiliul Județean Hunedoara și le mulțumesc, de asemenea, tuturor colegilor care m-au sprijinit, m-au votat și mă susțin în acest moment și le mulțumesc încă de pe acum tuturor hunedorenilor care vor pune ștampila în dreptul alianței PNL-UDMR-PNȚCD în 27 septembrie”, a declarat candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Declarațiile lui Adrian David, la începutul campaniei electorale

– Când discutăm despre argumente, ale noastre, ale celor din Partidul Național Liberal, pe de o parte este experiența și bunele practici în administrație, așa cum foarte bine domnul primar Florin Nicolae Oancea a anunțat anterior – 70 de milioane de euro pe fonduri europene la Deva și multe alte milioane de euro în întreg județul, atrase de administrația condusă de liberali și stilul de viață, modul de viață și curățenia, siguranța în orașele și în comunele conduse de colegii noștri este un etalon pentru a putea spune că noi suntem capabili să facem o adminstrație performantă.

– Un alt argument este unul care, din păcate, nu ne face cinste hunedorenilor. Am avut parte în ultimii ani de cea mai proastă guvernare locală din ultimii 30 de ani în județul Hunedoara. Un mandat ratat de către Partidul Social Democrat, care nu a fost capabil să ducă la bun sfârșit nicio investiție semnificativă, nu a fost capabil să genereze un program, un proiect, o viziune amplă de dezvoltare a județului nostru și astfel am ajuns să fim cei mai prost plătiți oameni din Transilvania, pe locul 35 în țară ca nivel de salarizare, să fim județul de pe locul întâi la migrație în Regiunea Vest, să fim județul cu cea mai deznădăjduită populație din provincia istorică Transilvania. Astea sunt lucruri pe care dorim să le schimbăm printr-o echipă foarte puternică, formată din oameni cu multă experiență, cu multă dăruire pentru județul nostru, și prin proiectele pe care le propunem pentru Hunedoara.

– Dacă astăzi ne aflăm în Deva, este momentul să onorăm gazda noastră și să anunțăm câteva proiecte semnificative pe care le vom materializa în parteneriat cu Primăria Deva. Și aș începe cu cel mai important aspect în acest moment și anume atenția asupra Spitalului Județean de Urgență Deva. Pe de o parte, nu va mai fi nevoie ca Primăria Deva să fie singura care finanțează sau cel mai mare finanțator al Spitalului Județean, ci vom munci împreună și vom finanța împreună finanțarea și proiectele de dezvoltare ale Spitalului Județean. Din această perspectivă este cazul ca în cel mai scurt timp posibil, noi am spus până în luna decembrie, să adoptăm în Consiliul Județean Hunedoara un plan de management de criză sanitară pentru ca niciodată să nu se mai întâmple să fim luați prin surprindere în fața unei pandemii așa cum a fost în luna martie și s-a creat acea stare de neliniște și practic spitalul a fost o bună perioadă de timp paralizat.

– Tot în această direcție, în zona sanitară, împreună cu partenerii noștri din USR și sigur în parteneriat cu Primăria Deva vom construi până în 2024 prima clinică de îngrijiri paliative din județul Hunedoara, finanțată din fonduri guvernamentale și din fonduri locale, care cred eu că este un pas înainte în îngrijirea celor care sunt cu nevoi speciale, cu boli care au nevoie de foartă multă atenție și de foarte multă îngrijire. Hunedorenii merită, și cei în vârstă și cei care nu sunt în vârstă dar au probleme deosebite, merită această atenție din partea administrației locale și cred că acest proiect este unul dintre cele mai importante pe care le vom implementa în acest mandat 2020 – 2024.

– Dacă discutăm despre infrastructură, Deva are nevoie să fie direct conectată la autostrada A1 și, așa cum Florin Oancea a început demersurile și a reușit să obțină finanțare pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic al nodului de autostradă de la Sântuhalm, în mandatul 2020 – 2024 vom obține finanțare și pentru construcția lui și vom face din această investiție o prioritate maximă.

– Totodată, conexiunea Devei față de celelalte orașe e important a fi dezvoltată, a fi crescută, conectivitatea către Simeria și către Hunedoara, pentru a putea dezvolta mai departe polul de creștere Deva – Hunedoara – Simeria – Călan. Vom investi în construcția unei șosele pe patru benzi între Deva și Simeria, fiind vorba despre un drum național este nevoie de un parteneriat cu Guvernul României, și vom moderniza printr-o investiție masivă drumul spre Hunedoara. Va fi reabilitat, modernizat și va fi dotat cu un sistem de monitorizare inteligentă a traficului. Este o chestiune pe care cu siguranță o să o dezvoltăm, un concept pe care o să-l dezvoltăm în această campanie și care, pe de o parte, va aduce o mobilitate crescută a celor care fac naveta între cele trei orașe, fie că discutăm despre Deva, Hunedoara și Simeria, și, de asemenea, va aduce un plus de siguranță pentru că atunci când discutăm despre un sistem inteligent de management al traficului discutăm despre ținta de accidente care o să fie zero.

– De asemenea, vom investi în școlile din municipiul Deva și din întreg județul Hunedoara prin programe pilot pe care le vom anunța punctual în următoarele zile. Sunt foarte multe lucruri pe care, împreună cu Florin Oancea, împreună cu echipa de primari și de candidați ai Partidului Național Liberal și cu partenerii noștri din cea mai mare coaliție de dreapta care s-a format vreodată în județul Hunedoara, le-am gândit, le-am creionat și împreună cu hunedorenii, după 27 septembrie, le vom pune în aplicare. – Suntem pregătiți, așa cum spunea și prietenul meu Florin Oancea, nu vă facem doar promisiuni. Avem gândite și din punct de vedere juridic toate aceste proiecte, există și resurse de finanțare a lor și există și un calendar de implementare, astfel încât mandatul 2020 – 2024 să fie cel mai prolific din punct de vedere al investițiilor pentru județul nostru. Nu numai că vom recupera ceea ce s-a pierdut în 2016 – 2020, dar vom încerca și sunt sigur că împreună vom reuși să fim pe primul loc în regiune ca și nivel al investițiilor pe cap de locuitor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania