Municipalitatea din Baia Mare va dota toate clasele de la școlile din oraș cu table inteligente și videoproiectoare și va cumpăra tablete pentru 20.000 de elevi și liceeni băimăreni, a anunțat joi primarul Cătălin Cherecheș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

De asemenea, fiecare elev va primi două măști pe zi, se va asigura dezinfectant în toate unitățile de învățământ și se va face dezinfectarea zilnică a spațiilor. Separarea colegilor de bancă se va face cu plexiglas, iar la intrarea în unitățile de învățământ vor fi amplasate filtre termo.

“Am cerut directorilor unităților de învățământ să întocmească lista dotărilor cu tot ceea ce este necesar unei funcționări ireproșabile, inclusiv din punct de vedere al măsurilor igienico – sanitare și de distanțare care trebuiesc respectate, în condițiile impuse de epidemia de coronavirus. Autoritatea publică locală va finanța toate aceste achiziții din dorința de a nu face nici un fel de rabat de la calitatea acestora, respectiv pentru a asigura fiecărui elev condiții ireproșabile din acest punct de vedere. Voi urmări îndeaproape ca măsurile luate să fie aplicate și respectate, dar în egală măsură mă voi asigura că peste tot se face treabă de calitate, astfel încât să nu fie prejudiciată sub nici o formă calitatea actului educațional”, a declarat primarul municipiului Baia Mare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania