Muzeul Național al Banatului marchează 75 de ani de la finalul celei mai mari conflagrații mondiale printr-un eveniment de excepție.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Miercuri, 2 septembrie, în mansarda B2 a Bastionului Theresia va fi deschisă expoziția “75 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial”, o expoziție foto-documentară cu cele mai reprezentative imagini din acea perioadă. Acestora li se adaugă și arme din acea vreme, din colecția de istorie a muzeului bănățean.

Tot miercuri, de la ora 18.00, Muzeul Național al Banatului invită publicul în curtea Bastionului Theresia, la un spectacol de reconstituire istorică, susținut de Asociația Culturală Tomis, care va prezenta un detașament echipat în uniforme din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, care să reflecte toate trupele ce au luptat în Banat, precum și cele din restul țării. Vor desfășura și activități interactive, cu caracter istorico-militar, care vor fi însoțite de un fundal sonor (marșuri și cântece de epocă).

Trupa Peregrinii va încânta spectatorii de la ora 20.00 cu muzica anilor 1920-1940, o amintire din vremea Vechiului Regat. De la ora 21.00, Amor Flammis va susține un spectacol pirotehnic, care va încheia evenimentul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania