În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna august, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a propus acordarea unui sprijin de 400 mii lei comunei Recea, care se află în imposibilitatea de a susține plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că majoritatea primăriilor din județ se confruntă cu probleme în ceea ce privește asistența socială și că instituția pe care o conduce încearcă să răspundă punctual solicitărilor din teritoriu, care nu pot fi amânate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Pentru comuna Recea, am propus o finanțare de 400 mii lei, având în vedere situația financiară extrem de dificilă în care se află în ceea ce privește asistența socială, mai exact de plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Cele mai multe administrații locale din Maramureș se confruntă că această problemă fapt pentru care am mai alocat sume de bani pentru a rezolva, punctual, astfel de situații. Din păcate, planurile făcute de către administrațiile locale la începutul anului, nu mai corespund deloc realității. La debutul acestui an s-a previzionat un anumit buget bazat pe taxele și impozitele locale care nu au mai fost încasate sau au fost amânate. De asemenea, rectificările bugetare lipsesc aproape cu desăvârșire și sprijinul din partea Guvernului este ca inexistent pentru primării, motiv pentru care am înțeles problema administrației din Recea și am ales să răspundem solicitării lor”, a declarat Gabriel Zetea.

Totodată, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a transmis felicitări comunei Recea pentru performanța sportivă înregistrată recent și a arătat că instituția pe care o conduce va încerca să sprijine în continuare administrația comunei, în provocările cu care se confruntă. „Țin să felicit pe această cale comuna Recea pentru performanța sportivă pe care au obținut-o prin promovarea în Liga a II-a a fotbalului românesc. Este o performanță care face cinste întregului județ și un motiv în plus pentru care să încercăm să ajutăm comuna Recea în continuare, pentru a putea susține atât partea de asistență socială și cofinanțările pentru proiecte europene, cât și domeniul sportului”, a mai precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania