fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăTURISMCe județ din Regiunea Centru a avut cei mai mulți turiști la...

Ce județ din Regiunea Centru a avut cei mai mulți turiști la începutul verii

Publicat în

spot_img
spot_img

Județul Brașov a fost preferat de aproape jumătate dintre turiştii înregistraţi în luna iunie anul acesta în Regiunea Centru, potrivit datelor Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba.

Peste 58.000 de turiști au fost înregistrați în iunie în structurile de primire turistică în Regiunea Centru, reprezentând 17,4% din totalul la nivel naţional. Cel mai vizitat județ din regiune a fost Brașovul, aproape 27.000 de turiști (46,2%), iar cei mai puțini turiști s-au înregistrat în Harghita – peste 2.300 de turişti (4,1%).

Cei mai mulți turiști au preferat cazarea la hoteluri (48%), urmate de pensiunile agroturistice (20,8%) şi pensiunile turistice (18,8%). Ponderea cea mai mare au reprezentat-o turiștii români (97%), în timp ce numărul turiștilor străini a fost de peste 1.500.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna iunie de 10,8% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul calculat pe ţară (13,8%). Cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare s-a înregistrat în județul Mureș (14,1%), urmat de Alba (13,9%), Covasna (12,8%), Sibiu (12,0%), Braşov (9,6%) şi Harghita (7,5%).

(FOTO CREDIT: Engin Akyurt / Pixabay)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel