fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎntâlnire de lucru între președintele Consiliului Județean Maramureș și ambasadorii din Bangladesh,...

Întâlnire de lucru între președintele Consiliului Județean Maramureș și ambasadorii din Bangladesh, Indonezia, Malaysia și Pakistan

Publicat în

spot_img
spot_img

Aflați într-o vizită de familiarizare cu mediul economic din județul Maramureș, ambasadorii din Republica Populară Bangladesh, Republica Indonezia, Republica Malaysia și ambasadorul Republicii Populare Islamice Pakistan au fost primiți vineri, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Întâlnirea a dus la cunoașterea reciprocă a relațiilor bilaterale la nivel de țară. Excelența Sa,  Daud Ali, ambasadorul Republicii Populare Bangladesh a menționat că a ales Maramureșul ca primă destinație de cunoașterea a României, fiind acreditat în luna august a acestui an, în calitate de ambasador plenipotențiar în România. Excelența Sa va redeschide în România misiunea diplomatică a Republicii Bangladesh închisă în 1995. Cu acest prilej, a menționat colaborarea intensă între cele două țări și dorința sa personală de a dinamiza cooperarea economică  la nivel de regiuni, respectiv cu  Maramureșul.

Ambasadorul Malaysiei în România, E.S Abdullah Zawawi bin TAHIR a vorbit despre intensificarea, în ultimii doi ani, a schimburilor comerciale între cele două țări. Ambasadorul se află la a două vizită în județul Maramureș, fiind direct interesat de stabilirea unor contacte cu operatori economici, în special din domeniul turismului.

E.S. Zafar Iqbal, ambasadorul Republicii Populare Islamice Pakistan, aflat la prima vizită în Maramureș, a fost plăcut impresionat de potențialul turistic al județului, însă a întrevăzut și un potențial de cooperare în agricultură și la nivel  social-cultural, precum și în industria exploatării miniere. 

E.S Muhammad Amhar Azeth a precizat că anul acesta România și Indonezia aniversează 70 de ani de relații diplomatice, dar și de schimburi economice intense. Interesul major al acestor schimburi economice se regăsește la nivelul schimbului de bunuri, industria petrochimică,  producția materialelor de cauciuc. 

Președintele CJ  Maramureș, Gabriel Zetea, a dorit demararea unor pași concreți în cooperarea cu reprezentanții diplomatici prezenți la Palatul Administrativ. Astfel,  se va realiza un schimb de informație la nivel de resurse și interese economice urmând ca, în perioada următoare, să se stabilească domeniile concrete de cooperare economică și să se susțină stabilirea de contacte cu mediul de afaceri la nivel  bilateral. Un alt punct de interes a fost concretizat în jurul cooperării în domeniul educațional, luând în considerare faptul că toate ambasadele prezente susțin diferite programe de schimburi de studenți și burse la nivel bilateral. Președintele Consiliului Județean a subliniat necesitatea susținerii unor schimburi de experiență și informație la nivel de studenți, un prim pas putând fi făcut prin realizarea unor întâlniri online a diferitelor grupări de studenți.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel