fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLMarcel Vela: miniștrii Transporturilor din România și Ungaria vor inaugura, în 4...

Marcel Vela: miniștrii Transporturilor din România și Ungaria vor inaugura, în 4 septembrie, noul punct de trecere a frontierei Borș II

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi pe contul său de socializare că a avut o discuție foarte importantă cu ministrul de interne al Ungariei, Sándor Pintér, în contextul în care autoritățile ungare impuseseră, din cauza pandemiei cu COVID 19, anumite restricții de circulație, începând cu 1 septembrie, ora 00.00.

Am avut astăzi o discuție foarte importantă cu ministrul de interne ungar, domnul Sandor PINTER, în contextul în care autoritățile ungare impuseseră, din cauza pandemiei cu COVID 19, anumite restricții de circulație, începând cu 1 septembrie, ora 00.00.

”În urma unei analize realizate la nivelul ministerului, am propus omologului meu să menținem deschise toate cele 12 puncte de frontieră pe care le avem cu Ungaria în prezent, respectând, în același timp, regulile de protecție sanitară.

Totodată, partea maghiară a fost de acord și cu operaționalizarea, în cel mai scurt timp, a noului Punct de trecere a frontierei Borș II (al XII-lea punct de la granița româno-ungară), convenind ca inaugurarea să aibă loc în data de 4 septembrie de către miniștrii transporturilor din România și Ungaria.”, a scis Marcel Vela.

Marcel Vela susține că, în virtutea relațiilor bilaterale, se vor depune și în viitor eforturi de către ambele ministere de Interne pentru reducerea timpilor de așteptare la frontiera comună atât pentru tranzitul de persoane, cât și pentru transportul de mărfuri.

”Am fost de acord cu toții că în zona de graniță există mulți lucrători transfrontalieri și orice restricție le-ar fi îngreunat foarte mult și inutil deplasarea către locul de muncă, lucruri susținute și clarificate și de către domnul ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în discuțiile cu omologul său de la Budapesta.”

Pentru a dezvolta buna noastră colaborare, ministrul afacerilor interne de la Budapesta a acceptat invitația noastră de a ne vizita la sfârșitul lunii septembrie.

Orice facilitate pentru viața de zi cu zi este un pas spre normalitate într-o Europă unită și prosperă, fie că vorbim despre cetățeni români sau despre cetățeni maghiari.

Adrian Meitner

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Restricții de circulație pentru maşinile mai mari de 7,5 tone din cauza caniculei

Potrivit CNAIR, aceste restricţii sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, Cod Portocaliu şi Cod Roşu – val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic accentuat.