fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEPrimul cluster din țară în domeniul educației, înființat la Cluj. Administrații publice,...

Primul cluster din țară în domeniul educației, înființat la Cluj. Administrații publice, universități și companii, partenere în proiect

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Cluj a aprobat în ședința ordinară de luni participarea județului Cluj, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociației ,,Cluster de educație C-EDU”.

Potrivit administrației județene, inițiativa a fost lansată în contextul situației actuale, generată de pandemia cu coronavirus, care a adus, din nou, în prim plan nevoia coagulării tuturor actorilor locali – Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, universitățile clujene și mediul privat de învățământ – într-o singură structură, pentru conectarea educației cu mediul economic și de business.

Scopul principal al asociației este de a acționa ca un spațiu de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, în vederea îmbunătățirii accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și formative și de a crește calitatea proceselor educaționale.

Viziunea Clusterului de Educație C-EDU este cea a unui ecosistem educațional conectat și competent, care pune în centrul proceselor educaționale elevul/studentul, asigurându-i instrumentele și dezvoltarea abilităților care îl vor transforma într-un membru al societății empatic și participant activ la structurarea comunității.

În cadrul asociației vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și companii din Cluj-Napoca și Transilvania, reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional.

Lansarea oficială a ,,Clusterului de educație C-EDU” este programată pentru 6 octombrie anul acesta, dată la care este celebrată și Ziua internațională a educației.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel