Consiliul Județean Cluj a aprobat în ședința ordinară de luni participarea județului Cluj, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociației ,,Cluster de educație C-EDU”.

Potrivit administrației județene, inițiativa a fost lansată în contextul situației actuale, generată de pandemia cu coronavirus, care a adus, din nou, în prim plan nevoia coagulării tuturor actorilor locali – Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, universitățile clujene și mediul privat de învățământ – într-o singură structură, pentru conectarea educației cu mediul economic și de business.

Scopul principal al asociației este de a acționa ca un spațiu de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, în vederea îmbunătățirii accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și formative și de a crește calitatea proceselor educaționale.

Viziunea Clusterului de Educație C-EDU este cea a unui ecosistem educațional conectat și competent, care pune în centrul proceselor educaționale elevul/studentul, asigurându-i instrumentele și dezvoltarea abilităților care îl vor transforma într-un membru al societății empatic și participant activ la structurarea comunității.

În cadrul asociației vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și companii din Cluj-Napoca și Transilvania, reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional.

Lansarea oficială a ,,Clusterului de educație C-EDU” este programată pentru 6 octombrie anul acesta, dată la care este celebrată și Ziua internațională a educației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania