Un număr de 22 de unităţi administrativ-teritoriale din totalul celor 101 din judeţ nu vor putea deschide unităţi HoReCa în interior, începând din 1 septembrie, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, prefectul Dumitru Ţiplea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Împreună cu Direcţia de Sănătate Publică am lucrat în ultimele zile şi am monitorizat întregul judeţ. Ar fi bine să fim atenţi pentru că, săptămânal, vom face monitorizare, şi acolo unde se depăşeşte acel 1,5 la mia de locuitori, acel UAT (unitate administrativ-teritorială n.red.) va intra pentru cel puţin o săptămână în zona de închidere în interior a localurilor. Procesul este practic reversibil. În Bihor avem 22 de unităţi administrativ-teritoriale care depăşesc pragul de 1,5 de cazuri active la mia de locuitori. Ne bucură că Oradea este sub acest prag. Cred că toate persoanele implicate în zona HoReCa trebuie să respecte normele, cu atât mai mult cu cât de la o săptămână la alta se poate intra în zona de restricţie”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Directoarea DSP Bihor a enumerat oraşele şi comunele în care restaurantele şi cafenelele nu vor putea să funcţioneze şi în spaţiile închise: Bulz, Tărcaia, Ţeţchea, Pocola, Tulca, Brusturi, Sânnicolau Român, Ceica, Măgeşti, Căbeşti, Gepiu, Vârciorog, Abram, Nucet, Drăgeşti, Aleşd, Popeşti, Curăţele, Derna, Ineu, Tăuteu şi Sâmbăta.

Dr. Rahotă a precizat că instituţiile vor verifica respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei cu Covid-19 în restaurante şi cafenele. De asemenea, ea a subliniat că săptămânal va fi monitorizată situaţia cazurilor active, iar lista UAT-urilor unde funcţionarea cafenelelor şi restaurantelor în interior este interzisă va fi actualizată şi publicată pe site-ul Instituţiei Prefectului. (AGERPRES)

(FOTO: pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania