Lucrările de reamenajare a Galeriei de Artă „FORMA” din Deva au fost finalizate, iar spațiul a fost amenajat la standardele actuale specifice spațiilor expoziționale contemporane.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Consiliului Județean Hunedoara, care a finanțat lucrările, reconfigurarea spațiilor galeriei s-a realizat astfel încât acestea să întrunească standardele care au ca și caracteristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca și efect creșterea duratei de funcționare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum și o deschidere crescută către public.

„Ne-am dorit un spațiu expozițional care să se ridice la standardele secolului XXI, mai exact o sală multifuncțională care va găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme și chiar piese de teatru. Sala dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil. Este o sală elegantă care răspunde tuturor exigențelor. Mă bucur că Galeria a devenit astfel una națională, ridicând nivelul cultural din municipiul Deva și județ”, a declarat Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Valoarea investiției la Galeria de Artă „Forma” a fost de aproape 1,4 milioane de lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania