fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂS-a redeschis Galeria de Artă „FORMA” din Deva. Spațiul expozițional a fost...

S-a redeschis Galeria de Artă „FORMA” din Deva. Spațiul expozițional a fost reamenajat

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de reamenajare a Galeriei de Artă „FORMA” din Deva au fost finalizate, iar spațiul a fost amenajat la standardele actuale specifice spațiilor expoziționale contemporane.

Potrivit Consiliului Județean Hunedoara, care a finanțat lucrările, reconfigurarea spațiilor galeriei s-a realizat astfel încât acestea să întrunească standardele care au ca și caracteristică posibilitatea găzduirii de evenimente din sfere culturale diferite. Această recalibrare va avea ca și efect creșterea duratei de funcționare a Galeriilor de Artă „Forma”, precum și o deschidere crescută către public.

„Ne-am dorit un spațiu expozițional care să se ridice la standardele secolului XXI, mai exact o sală multifuncțională care va găzdui spectacole, lansări de carte, vizionări de filme și chiar piese de teatru. Sala dispune de 50 de locuri amplasate într-un mini-amfiteatru mobil. Este o sală elegantă care răspunde tuturor exigențelor. Mă bucur că Galeria a devenit astfel una națională, ridicând nivelul cultural din municipiul Deva și județ”, a declarat Daniel Andronache, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Valoarea investiției la Galeria de Artă „Forma” a fost de aproape 1,4 milioane de lei.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Mențiune pentru o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva la cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs interjudețean „Cântec, joc și...

Concursul, care își propune promovarea și conservarea folclorului românesc și răspândirea lui în rândul tinerilor elevi din învăţământul preuniversitar  s-a desfășurat pe trei secțiuni: Solişti vocali și soliști instrumentişti, Ansambluri de dansuri populare și Ansambluri de dansuri populare.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.