fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAȘapte apeluri la 112 pentru îndepărtarea urşilor din mai multe localităţi harghitene

Șapte apeluri la 112 pentru îndepărtarea urşilor din mai multe localităţi harghitene

Publicat în

spot_img
spot_img

Jandarmii harghiteni au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru îndepărtarea urşilor din mai multe localităţi, la numărul de urgenţă 112 fiind primite şapte apeluri care semnalau prezenţa animalelor.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, vineri au fost primite două apeluri care semnalau prezenţa urşilor în localităţile Izvoru Mureşului şi Şoimeni, dar animalele nu au mai fost găsite la locul indicat de cei care au sunat la 112.

De asemenea, sâmbătă au fost primite alte două apeluri care anunţau prezenţa urşilor în localităţile Băile Homorod şi Păuleni Ciuc.

În primul caz, animalul nu a mai fost găsit, cel care a sunat la 112 afirmând că acesta plecase singur înspre pădure.

În al doilea caz, aproape de miezul nopţii, un bărbat a semnalat prezenţa unui urs în curtea unei case din Păuleni Ciuc. Echipajul de jandarmerie care a ajuns în scurt timp la faţa locului a îndepărtat animalul în afara localităţii.

Pe timpul derulării misiunii, la nivelul dispeceratului IJJ Harghita a fost primit primul apel pentru ziua de duminică, 30 august, care semnala prezenţa aceluiaşi urs, în aceeaşi localitate.

În cursul zilei de duminică au mai fost primite alte două apeluri.

La ora 2,46 un bărbat anunţa despre prezenţa unui urs în localitatea Fitod, echipajul de jandarmi care s-a deplasat imediat la faţa locului îndepărtându-l înspre pădure.

Ultimul apel, primit la ora 3,40, semnala prezenţa unui urs în localitatea Benţid, comuna Şimoneşti. La sosirea echipajului de jandarmi în zonă, ursul nu mai era prezent în localitate.

Potrivit sursei citate, în această lună au fost înregistrate, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Harghita, un număr de 33 de apeluri.

Luni dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că s-a semnalat prezenţa unui urs în Izvoru Mureşului, în zona mănăstirii ortodoxe. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi a fost trimis şi mesaj de avertizare RO-ALERT.

De altfel, în toate cazurile, locuitorii din zonele în care a fost semnalată prezenţa urşilor au fost avertizaţi de pericol printr-un mesaj RO-ALERT.

Jandarmii le reamintesc oamenilor ca de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Adrian Meitner

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel