fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSondaj IMAS | PSD pierde, în doar o lună, trei procente în...

Sondaj IMAS | PSD pierde, în doar o lună, trei procente în intențiile de vot ale românilor

Publicat în

spot_img
spot_img

PSD a ajuns la o intenţie de vot de 20,8, după ce luna trecută era la 23,4, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM. Liberalii se mențin, în continuare, pe primul loc în topul preferinţelor alegătorilor din țara noastră.

PNL se menţine la peste 33% intenţie de vot, aceştia fiind aleşi ca opţiune de 33,6% din respondenţii, după ce în luna iulie avuseseră o intenţie de vot de 33,4%, arată ultimul sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. 

Partidul condus de Marcel Ciolacu a ajuns la o intenţie de vor de 20,8%, ceea ce înseamnă că PSD a pierdut aproape trei procente într-o lună. În luna iulie social-democraţii aveau o intenţie de vot de 23,4%. 

USRPLUS se află la 18,3%, cu peste un procent faţă de luna anterioară. Partidul condus de Victor Ponta, Pro România, reuşeşte să depăşească din nou 10%, fiind la o intenţie de vot de 10,6%, după ce în iulie ajunsese la 9,7%.  Pragul parlamentar l-ar mai trece doar UDMR, care are aproape 6%, în timp ce PMP şi ALDE au sub 5%. 

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6-26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Adrian Meitner

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Noi alegeri în două comune din judeţele Mureş şi Alba

Un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar are loc duminică pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba.

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.