Prima ediție a procesului de bugetare participativă a Făgărașului s-a încheiat, iar toate cele șase proiecte câștigătoare au fost implementate la timp, a anunțat luni municipalitatea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ultimul proiect finalizat este terenul de baschet în aer liber din cartierul Tudor Vladimirescu. Accesul este gratuit pentru toate persoanele care doresc să-l utilizeze pentru sport. Terenul a fost inaugurat sâmbătă, printr-un meci amical în care au jucat și cetățenii care au avut inițiativa realizării acestuia.

Potrivit Primăriei Făgăraș, a fost împrejmuit și s-a instalat un sistem de iluminare, astfel încât să poată fi folosit și noaptea. Pentru realizarea acestuia, inițiatorii au participat și cu o co-finanțare obținută la Bikeathon Țara Făgărașului – cel mai mare eveniment sportiv caritabil din zonă, organizat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Prin procesul de bugetare participativă 2019 au mai fost realizate: un spațiu multifuncțional la Școala Gimnazială Ovid Densușianu; City App Făgăraș – prima aplicație pentru dispozitivele electronice mobile, destinată informării localnicilor și turiștilor; reconstrucția scărilor unui imobil din centrul orașului – pentru facilitarea accesului locatarilor; reabilitarea unui drum care face legătura între Șoseaua Combinatului; strada Belvedere și un spațiu de joacă în aer liber în curtea creșei „Mămăruța”.

Suma totală alocată în 2019 a fost 50.000 de euro, bugetul fiind dublat în acest an.

„Sunt impresionat de participarea și implicarea cetățenilor în acest process de bugetare participativă. Cred că și-a atins scopul, cel de asumare de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii. Pentru că s-a dovedit a fi de succes, pentru ediția din acest an am mărit bugetul la peste 100.000 de euro, mai precis la 500.000 de lei. Peste câteva zile vor fi anunțate proiectele câștigătoare și putem porni implementarea lor”, a declarat primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Înainte de începerea procesului de bugetare participativă, reprezentanții Primăriei Făgăraș au organizat o serie de dezbateri publice și ateliere de lucru în fiecare cartier din oraș, pentru a-i sprijini pe cetățeni la întocmirea proiectelor. (FOTO: Primăria Făgăraș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania