Trei candidați la alegerile locale pentru Primăria și Consiliul Local al comunei Mărișelu au primit câștig de cauză din partea Biroului Electoral Județean (BEJ) Bistrița-Năsăud în urma unei contestații la o hotărâre a biroului electoral local.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Contestația la BEJ a vizat stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot utilizate pentru alegerea primarului și a consiliului local al comunei Mărișelu și a fost formulată de Florica Dura, candidat USR-PLUS la funcția de primar, Ionela Benzar, candidat din partea PMP la aceeași funcție, și Emil Nețan, candidat PNL la Consiliul Local al comunei.

Cei trei candidați au sesizat că, printr-o hotărâre a Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Mărișelu, au fost respinse întâmpinările prin care au contestat procesele verbale întocmite de acest birou cu privire la stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot utilizate pentru alegerea primarului și a consiliului local al comunei, fără a fi analizate pe fond.

BEJ a admis, printr-o hotărâre dată duminică, contestația celor trei candidați și a dispus anularea proceselor verbale întocmite de Biroul Electoral de Circumscripție Mărișelu cu privire la stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot și efectuarea, de îndată, a unei noi trageri la sorți.

De asemenea, BEJ a dispus sesizarea președintelui Tribunalului Bistrița-Năsăud cu privire la înlocuirea președintelui și a locțiitorului din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Mărișelu. Decizia BEJ este definitivă.

“Alba Neagra de la Mărișelu ia sfârșit! Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud ne-a dat dreptate și a admis contestația noastră. A doua, cea din care, ieri vă prezentam spre știință pagina 2. Putem să ne bucurăm! LEGEA trebuie să primeze! Chiar și la Mărișelu!”, a anunțat candidata USR-Plus la funcția de primar al comunei Mărișelu, Florica Dura, pe pagina sa de Facebook.

hotarare-BEJ-Bistrita-Nasaud

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania