fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIETrei variante de calendar al examenului de Bacalaureat în 2021. Care sunt...

Trei variante de calendar al examenului de Bacalaureat în 2021. Care sunt noutățile

Publicat în

spot_img
spot_img

Absolvenții de clasa a XII-a ar putea susține mai întâi probele scrise la examenul de Bacalaureat din 2021, potrivit primei variante de calendar propusă de ministerul Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Alte două variante propun o structură clasică, în care să fie mai întâi probele orale, de competențe. Propunerea are loc în condițiile în care la Ministerul Educației are loc luni ședința Comisiei de Dialog Social, potrivit anunțului făcut pe Facebook de ministrul Monica Anisie.

Potrivit Edupedu.ro, în prima variantă propusă, ministerul poziționează probele scrise primele și apoi cele de competențe. Asta ar însemna că prezența la probele scrise nu va mai fi condiționată de prezența la probele de competențe, ca în prezent, dacă propunerea va trece. Probele scrise ar fi în săptămâna 14-18 iunie, iar afișarea rezultatelor inițiale ar avea loc pe 30 iunie 2021.

Diferența față de variantele următoare ar fi timpul mai mare pentru pregătire pentru proba scrisă între data finalizării cursurilor (4 iunie) și examenul propriu-zis de pe 14 iunie, timp în care în celelalte propuneri sunt programate probele orale.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Principele Nicolae al României, prezent la prima ceremonie de absolvire de la British International School of Timisoara

British International School of Timisoara, școala privată cu cea mai rapidă dezvoltare din partea de vest a țării, a marcat ieri cel mai important eveniment din scurta sa istorie – prima ceremonie de absolvire. Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a ținut un discurs inspirațional pentru cei 33 de absolvenți.

Zece profesori și antrenori remarcabili din toată țara, premiați cu Premiul Mentor pentru excelență în educație

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră.