Absolvenții de clasa a XII-a ar putea susține mai întâi probele scrise la examenul de Bacalaureat din 2021, potrivit primei variante de calendar propusă de ministerul Educației, document consultat de Edupedu.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Alte două variante propun o structură clasică, în care să fie mai întâi probele orale, de competențe. Propunerea are loc în condițiile în care la Ministerul Educației are loc luni ședința Comisiei de Dialog Social, potrivit anunțului făcut pe Facebook de ministrul Monica Anisie.

Potrivit Edupedu.ro, în prima variantă propusă, ministerul poziționează probele scrise primele și apoi cele de competențe. Asta ar însemna că prezența la probele scrise nu va mai fi condiționată de prezența la probele de competențe, ca în prezent, dacă propunerea va trece. Probele scrise ar fi în săptămâna 14-18 iunie, iar afișarea rezultatelor inițiale ar avea loc pe 30 iunie 2021.

Diferența față de variantele următoare ar fi timpul mai mare pentru pregătire pentru proba scrisă între data finalizării cursurilor (4 iunie) și examenul propriu-zis de pe 14 iunie, timp în care în celelalte propuneri sunt programate probele orale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania