Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a prezentat marți rezultatul lucrărilor de modernizare realizate în curtea unităţii medicale, parte a unei investiții de 4,5 milioane de lei care a cuprins și refacerea reţelei de utilităţi.

După aproape un an de lucrări, curtea Complexului Clinicilor 3-5 este total schimbată, cu grădini interioare și spații verzi proaspăt amenajate, spațiu carosabil asfaltat și alei pietonale pavate, bănci, suporți pentru biciclete și stații de încărcare pentru mașini electrice, un sistem nou de iluminat, un sistem automatizat de irigații și 276 de locuri de parcare amenajate.

Potrivit reprezentanților spitalului, investiția a presupus, într-o primă fază, refacerea rețelei de apă și canalizare și crearea unui sistem pentru amplasarea în subteran a rețelelor de curent electric și curenți slabi. A urmat apoi asfaltarea suprafeței carosabile, pavarea suprafeței pietonale, amenajarea spațiilor verzi, trasarea și numerotarea locurilor de parcare.

“Ne dorim, în viitorul apropiat, să redăm clădirilor din Complexul Clinicilor 3-5 frumusețea de odinioară. Următoarele obiective vizează refațadizarea clădirilor, îndepărtarea cablurilor aeriene de pe clădiri, reabilitarea acoperișurilor, implementarea unui sistem de signalistică exterioară și a sistemului modern de control al accesului autovehiculelor în incinta spitalului. În curând, curtea Complexului Neuro-Psihiatrie va intra, la rândul său, într-un proces similar de modernizare și reabilitare”, a anunțat conducerea spitalului clujean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania