Pompierii au intervenit marţi dimineaţă pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o biserică de pe strada Busuiocului, din municipiul Satu Mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Din primele informații furnizate de ISU Satu Mare, incendiul a fost provocat de un trăznet care a lovit turnul bisericii.

“Azi-dimineață, la ora 07:52, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea, stingerea și lichidarea focarelor unui incendiu izbucnit la turnul unei Biserici, de pe strada Busuiocului, din municipiul Satu Mare. La fața locului s-au deplasat un ofițer și 13 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intevenție și comandă, o ambulanță cu echipaj de prim ajutor. Odată ajunși la fața locului, pompierii militari au gasit incendiul care se manifesta cu flacară la niveul turnului bisericii. Forțele de intervenție au reușit protejarea clădirii, astfel că flăcările nu s-au extins la întreaga biserică. La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului un traznet”

Nu s-au înregistrat victime în urma incendiului, doar pagube materiale. Au ars grinzile turnului și s-a deteriorat tabla de pe acoperișul bisericii.

(FOTO: ISU Satu Mare)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania