Județul Hunedoara are nevoie de schimbare, are nevoie de implicare administrativă și politică. Noi, echipa Alianței PNL – UDMR – PNȚCD pentru Consiliul Județean Hunedoara, venim în fața dumneavoastră cu o strategie profesionistă de dezvoltare macro-economică a județului. Vă aducem în atenție un proiect în 9 puncte, un proiect pentru HUNEDOARA NOUĂ, pe care ne dorim să o construim împreună!

Vă prezentăm astăzi proiectul nostru pentru ”Hunedoara educată”, un proiect pentru copiii noștri, pentru viitorul județului. Știm cum să facem acest lucru, avem experiența necesară, avem pârghiile și, mai ales, avem voință!

Județul Hunedoara va deveni primul județ din România fără școli cu toalete în curte. Copiii și nepoții noștri trebuie să învețe, să fie educați în condiții decente, să aibă parte de tot confortul educațional. Iar în acest sens, am gândit proiectul ”Primul ghiozdan pentru copiii din clasa pregătitoare”, oferit gratuit de Consiliul Județean Hunedoara. În școlile din județ vor fi amenajate dulăpioare individuale, pentru fiecare elev, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să care în spate greutăți care să le afecteze sănătata coloanei vertebrale. Fiecare școală va fi dotată cu table electronice. De asemenea, accesul în unitățile de învățământ se va face cu ajutorul unor cartele magnetice sau printr-o aplicație pe telefon, iar toate școlile vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video. Două proiecte pilot propuse de echipa noastră pentru siguranța elevilor, pentru a combate absenteismul și pentru a stopa fenomenul bullying-ului în unitățile de învățământ din județul Hunedoara.

Și, pentru că ne dorim un județ educat, dar și un viitor sănătos, propunem un  pachet de asistență medicală gratuită pentru copii, care vor beneficia de un control oftalmologic și un control stomatologic pe an.

Iar pentru copiii Hunedoarei ne dorim cu atât mai mult o educație performantă. Avem în acest sens un proiect de stimulare a performanței în învățământ și prin parteneriate cu ONG, avem în vedere acordarea de burse de merit, organizarea de tabere de excelență, dar și schimburi de experiență în străinătate.

Știm, putem și, mai ales, avem voință. Alianța PNL – UDMR – PNȚCD, cu susținerea USR+ reprezintă garanția faptului că se poate. Alături de dvs. putem construi Hunedoara Nouă, o Hunedoară în centrul căruia să stea nevoile cetățeanului!

Material comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara, CUI 21200012

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania