8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTMâncăruri alese, concerte, proiecții de film, la Ceaun Borsec Festival, în acest...

Mâncăruri alese, concerte, proiecții de film, la Ceaun Borsec Festival, în acest weekend

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociaţia Culturală Secvenţe şi Primăria oraşului Borsec vă invită la un eveniment “de racord” al unui îndrăgit eveniment – Ceaun Borsec Festival, care devine, anul acesta, Cea1 Borsec 2020 – Ceaun de Cultură şi Outdoor. În perioada 4 şi 6 septembrie, vom redescoperi Borsec-ul, cea mai frumoasă staţiune ascunsă din Transilvania, prin muzică, ateliere sportive, culturale şi educative, proiecţii de film, dar şi mancăruri alese, pregătite la ceaun de cinci din restaurantele şi pensiunile din staţiune.

Potrivit organizatorilor, cei prezenţi la Cea1 Borsec 2020 vor putea asista la proiecţii de filme şi concerte în aer liber – un recital de chitară clasica cu Filip Zsombor, concert de muzică medievală cu renumitul ansamblu instrumental Codex şi un recital extraordinar al îndrăgitului interpret Emeric Imre. Evenimentele muzicale vor avea loc sâmbătă, în zona Pârtiei de Schi. Tot sâmbătă, pe scena de la Pârtia de Schi, va avea loc o Conferinţă OUTDOOR, în parteneriat cu Visit Harghita, cu tema: Turismul pentru familii în România.

Ziua de duminica va fi ziua competiţiilor sportive – Ziua Borsec OUTDOOR 2020. Vor avea loc concursuri de Cros Montan, Orientare in alergare şi demonstraţii de parapantă şi mountain bike. În zilele de 5 şi 6 septembrie, la Borsec, va fi Ziua Bicicletei. Şoseaua de centură a staţiunii, unul dintre cele mai deosebite trasee de ciclism din ţară, va fi închisă pentru a lăsa loc amatorilor de bicicletă. Ca element de noutate în acest an se va organiza şi un concurs pe echipă la şah – Cupa Villa Montana Borsec. Evenimentul se va desfăşura fără spectatori.

“Am primit multe încurajări din partea publicului pentru a face o ediţie de continuitate în acest an, una care să respecte, evident, normele sanitare şi de distanţare în vigoare. Am ales să dedicăm ediţia din acest an familiei şi ne dorim ca împreună să fim puternici, să acţionăm responsabil şi, tot împreună, să petrecem trei zile în care să ne bucurăm de liniştea si frumuseţea Borsecului. Situaţia existentă nu ne-a permis, ca în alţi ani, să organizam demonstraţii culinare internaţionale sau concursuri de gătit, totuşi turiştii vor avea ocazia, şi în acest an, să guste din preparate la ceaun…din care nu vor lipsi gulaşul secuiesc, ceaunul ciobanului sau ceaunul moldovenilor basarabeni.” a declarat Dan Burlac, producătorul evenimentului.

Condiţii de participare

Întreaga zonă de la Pârtia de Schi Speranţa va fi special amenajată astfel încât turiştii, şi mai ales familiile, să poată sta la mese. Zona va dispune de mici insule pentru a păstra distanţele prevăzute de lege şi pentru a asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului.

Accesul in zona dedicată evenimentului se va face printr-un loc special amenajat. Participanţilor la Cea1 Borsec li se va efectua triajul epidemiologic prin luarea temperaturii. De asemenea, purtarea măştii (medicale sau non-medicale) este obligatorie pe toată durata festivalului. Participanţii vor avea la dispoziţie soluţii pentru dezinfectarea mâinilor.

Regulamentul de participare a fost publicat pe pagina de Facebook a evenimentului şi va fi afişat în zona de acces. Organizatorii vor limita prezenţa publicului în zona dedicată ediţiei din acest an la 500 de persoane, conform normelor în vigoare stabilite de oficialităţi.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagina de Facebook a Ceaun Borsec Festival şi la Centrul de Informare Turistică din centrul staţiunii Borsec.

(FOTO: Facebook / Ceaun Borsec Festival)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel