Primăria Blaj va achiziționa 933 de tablete și 111 laptopuri, cu abonament de internet, potrivit necesarului solicitat de școli, pentru elevii tuturor instituțiilor de învățământ din oraș, a anunțat primarul Gheorghe Rotar.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Fiecare școală din Blaj va achiziționa măști de protecție și biocide (dezinfectant), iar elevii fără posibilități vor primi, în mod gratuit, măști. Municipalitatea are în plan să achiziționeze și termo scannere pentru școlile cu număr mare de elevi, pentru a evita aglomerația. În acest sens, vor fi amenajate circuite speciale de intrare-ieșire în fiecare școală. Elevii care prezintă, la intrare, o temperatură mai mare de 37,4 grade vor fi trimiși acasă și se va lua legătura cu medicul de familie al fiecăruia.

În privința regulilor privind desfășurarea anului școlar, în contextul pandemiei, fiecare școală din Blaj, prin consiliul de administrație, va hotărî modul în care se va organiza procesul educațional în instituția proprie, în conformitate cu normele naționale. Școlile vor putea decide și dacă vor reduce de la 50 la 40 de minute durata unei ore de curs. Propunerile fiecărui consiliu de administrației vor fi avizate de DSP Alba și Inspectoratul Școlar Județean, urmând a fi apoi ratificate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, pentru fiecare școală în parte.

“Chiar dacă administrațiile locale au fost ocolite în luarea deciziei privind organizarea și desfășurarea anului școlar 2020/2021, responsabilitatea aparținând exclusiv școlilor, eu și funcționarii cu competențe din Primărie vom face tot ceea ce este posibil pentru a asigura, la Blaj, desfășurarea noului an școlar în cele mai bune condiții sanitare. La Blaj, în actul educațional, punem întotdeauna pe primul loc elevul, iar noi ne dorim ca acesta să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu, fără nici un risc pentru sănătate. În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut, în această perioadă, cu directorii și contabilii instituțiilor de învățământ preuniversitar din Blaj, am observat o implicare totală a acestora și o dorință asumată de a asigura cele mai bune condiții pentru desfășurarea noului an școlar, care va începe în mai puțin de două săptămâni”, a declarat primarul Blajului.

(FOTO CREDIT: Niek Verlaan / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania