Casa de licitaţii Vikart, înfiinţată în anul 2019, cu scopul declarat de a susţine şi promova arta modernă şi contemporană românească, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, organizează, în premieră naţională, o expoziţie-eveniment dedicată maestrului Sorin Ilfoveanu, una dintre personalităţile marcante ale artei plastice româneşti.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Nu mai puţin de 45 de lucrări, picturi în culori acrilice şi desene, în mare parte neexpuse public până acum, având ca tematică subiecte dominante ale artei sale, compun un rafinat registru al „tablourilor-esenţă”, în care arhetipurile imagistice şi simbolistica personajelor sunt reduse la supremaţia arhaismului şi a sintezei, la care artistul a visat dintotdeauna să ajungă.

Proiectul expoziţional, iniţiat şi dezvoltat de Casa de licitaţii Vikart – cea mai nouă instituţie de gen din România – este consacrat „Zilei Europene a Patrimoniului” şi urmează să mai fie itinerat şi în alte două prestigioase instituţii muzeale din ţară: Complexul Muzeal Naţional „Moldova” – Iaşi (septembrie – octombrie) şi Muzeul Naţional Brukenthal – Sibiu (noiembrie).

Începând de astăzi, expoziţia este deschisă publicului spre vizitare la sediul muzeului nostru (Palatul Bánffy, P-ţa Unirii nr. 30), pe întreaga durată a perioadei 2 – 20 septembrie 2020, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. Ultimul bilet de intrare va fi emis la ora 16:30.

În contextul situaţiei extraordinare provocate de pandemia de COVID-19, publicul vizitator este rugat insistent să sprijine eforturile noastre de a limita răspândirea şi contractarea virusului SARS-CoV-2, prin respectarea strictă a regulilor obligatorii de igienă personală, distanţare fizică şi acces în muzeu. Pentru mai multe detalii referitoare la măsurile de protecţie sanitară, puteţi accesa link-ul următor: https://www.macluj.ro/…/reguli-obligatorii-pentru-accesul-i…

Pe această cale, adresăm sincere mulţumiri Casei de licitaţii Vikart şi tuturor celor care şi-au adus un aport substanţial la organizarea acestui important eveniment expoziţional:

Luciana STANCIU
Manager al Casei de licitaţii Vikart

Adina RENŢEA
Coordonator proiect expoziţional

Alexandra SÂRBU
Istoric de artă şi muzeograf din partea Muzeului de Artă Cluj-Napoca

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania