Asociația Pro Infrastructură (API), cel mai important ONG care monitorizează proiectele mari de infrastructură din România, a monitorizat lucrările la tronsonul Ungheni – Târgu Mureș al Autostrăzii Transilvania și a observat un ritm bun al lucrărilor.

“Lucrările pe cei 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu 4 benzi ai tronsonului Ungheni -Tg. Mureș din Autostrada A3 Transilvania avansează într-un ritm bun. La 6 săptămâni de la debutul lucrărilor întreg șantierul este atacat, executându-se săpături în deblee, umpluturi, coloane forate pentru structuri, podețe și chiar relocări de utilități. Dacă menține ritmul bun de lucru și numeroasele rețele de utilități electrice vor fi relocate în timp util, constructorul Strabag are șanse bune să finalizeze șantierul până la finalul anului 2021, conform termenului contractual”, a anunțat API, pe pagina de Facebook.

Reprezentanții asociației solicită CNAIR să se implice activ în operațiunile de relocare a utilităților problematice și să recepționeze cu prioritate studiul de fezabilitate pentru continuarea acestui proiect cu primul tronson al Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni, cei 10 kilometri dintre Târgu Mureș și Acățari.

(SURSA FOTO / VIDEO: Facebook / Asociația Pro Infrastructură)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania