Polițiștii de frontieră ai Aeroportului Internațional Cluj-Napoca au descoperit marți, ascunse în bagajele unui cetățean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2,7 kilograme, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din țară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Bărbatul, de 43 de ani, era pasager pe ruta Cluj-Napoca – Munchen – Doha – Filipine. La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste a SRI au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. Bărbatul a declarat că a achiziționat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deține documente de provenință pentru obiectele descoperite în urma controlului efectuat.

“Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării. Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză sub aspectului săvârșirii infracțiunii de tentativă la contrabandă”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania