Consiliul Local Sibiu a fost convocat în ședință extraordinară vineri, pentru aprobarea de fonduri suplimentare unităților de învățământ, necesare achiziționării de echipamente și materiale de protecție pentru noul an școlar, în condițiile speciale impuse de pandemia de coronavirus.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vor fi alocate aproape 17 milioane de lei, fonduri din care se vor cumpăra 4.500 de tablete pentru elevi, echipamente de protecție medicală (măști, mănuși, viziere, dezinfectant pentru mâini și suprafețe, combinezoane, dozatoare pentru dezinfectanți și lămpi UV), separatoare pentru bănci, în cazul sălilor de clasă unde nu se poate asigura distanța de 1 metru între elev. De asemenea, finanțarea va acoperi și lucrări de reparații, achiziția de obiecte sanitare și plata închirierii containerelor pentru Școala “I. L. Caragiale”, reprezentând spații suplimentare în care își vor desfășura activitatea câteva clase ale acestei unități.

“Am inițiat acest proiect în regim de urgență, având în vedere că achizițiile centralizate desfășurate de Guvern nu au putut fi finalizate la timp. Vom asigura noi unităților de învățământ finanțarea suplimentară necesară, în principal pentru a cumpăra tablete pentru elevi în vederea desfășurării cursurilor online, echipamente medicale de protecție și pentru separatoare între bănci. În total alocăm unităților de învățământ 16,9 milioane de lei în plus pentru începerea anului școlar în siguranță, în condițiile dificile prezente. O bună parte din aceste cheltuieli sperăm să le recuperăm pentru că vom depune proiecte pentru decontarea din fonduri europene, disponibile prin Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Infrastructura Mare pentru lupta anti-COVID”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

După aprobarea acestor fonduri suplimentare în forul legislativ local, conducerea unităților de învățământ va face individual achizițiile, cu sprijinul serviciului abilitat din cadrul Primăriei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania