fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAdmiterea de toamnă la Universitatea Babeş-Bolyai. Specializări noi și locuri bugetate

Admiterea de toamnă la Universitatea Babeş-Bolyai. Specializări noi și locuri bugetate

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va începe luni, 7 septembrie, cea de-a doua sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu candidaţi la statutul de student, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

Potrivit UBB, sesiunea de toamnă a admiterii vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care vor fi predate în limbile română, maghiară și germană și se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Peste 24.000 de candidați s-au înscris la UBB în cadrul sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2020, astfel încât numărul locurilor bugetate rămase pentru sesiunea septembrie este sub 500 la nivel licenţă şi aproximativ 650 la nivel master.

Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere,  aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă.

Elevii proveniţi de la liceele din mediul rural au la dispoziţie, în cadrul acestei sesiuni de admitere, 127 de locuri bugetate, în timp ce românii de pretutindeni vor putea ocupa cele 7 locuri rămase libere în urma primei sesiuni de admitere. Alte 3 locuri le sunt destinate candidaților proveniți din centrele de plasament.

Şi absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 657 de locuri bugetate, 12 de locuri alocate de la buget pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării.

„Îi așteptăm pe noii studenți să facă parte din universitatea cu cea mai mare comunitate academică din țară (aproximativ 50.000 de oameni), cu tradiția cea mai veche, începută încă din 1581, una dintre cele mai reprezentative universități ale României, situându-se anual, din 2016, pe locul 1 în țară în Metarankingul Universitar care reunește clasamentele internaționale ale universităților, pentru a se forma ca buni specialiști, bine pregătiți pentru a fi competitivi oriunde în țară și/sau în străinătate, dar și buni cetățeni!”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Universitatea Babeş-Bolyai a oferit, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.573 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie 2020,  iar înscrierea se va realiza exclusiv online, pe platforma academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/. Pentru detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate, dați click AICI.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel