Transilvania Gastronomică revine cu o nouă ediție și aduce în prim plan anul acesta, pâinea.

Vineri, 4 septembrie, publicul interesat poate participa la o serie de 12 ateliere despre pâine și patiserie: „Aluaturi cu maia”, „Cereale integrale”, „Tarte și quiche-uri”, „Prăjitura Schaar”, „Sortimente de făină istorică”, „Rețete cu pâine veche, resturi”, „Pâine tradițională”, „Patiserie pentru restaurante”, „Lipie vegană și pâinici raw”, „Pâine cu maia”, „Cum promovez pâinea și patiseria?” și „Pairing de pâine și vin”.

Programul complet este disponibil AICI.

Înscrierile se realizează telefonic la numărul 0722.396.755, în funcție de locurile disponibile. Costul unui bilet este de 100 lei/persoană/masterclass. Cei interesați pot opta și pentru un abonament care asigură accesul pe parcursul întregii zile.

Sâmbătă, 5 septembrie, va avea loc „Terroir trip în Țara Oltului”, o excursie destinată bucătarilor și pasionaților de gastronomie la poalele Făgărașului în Țara Oltului și un brunch transilvănean cu degustare de produse și specialități locale.

Duminică, 6 septembrie, cei interesați pot lua parte la o altă excursie în teritoriu, de data aceasta în Podișul Târnavelor. La Șeica Mică va avea loc un brunch cu produse locale în curtea bisericii fortificate.

Înscrierile pentru cele două terroir-trips se pot face la adresa de e-mail: cristian.cismaru@mytransylvania.ro.

Transilvania Gastronomică este un eveniment organizat de Asociația My Transylvania și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

(FOTO: Gabriela Cuzepan / Transilvania Gastronomica – Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania