Comisia Europeană a aprobat 875,5 milioane de euro pentru pentru construirea primei etape a Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Lucrarea, care va fi prima autostradă ce traversează Munții Carpați, va asigura legătura neîntreruptă între România și Europa de Vest, de la Constanța la granița cu Ungaria, pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport.

„Banii europeni bine investiți, nu doar cheltuiți, reprezintă acum principala resursă de dezvoltare ireversibilă pe care România o are la dispoziție. Iar aprobarea proiectului pentru finanțarea autostrăzii Sibiu-Pitești reprezintă un important pas pentru economia României. Acest proiect complex leagă nu doar estul de vestul țării, ci și România de întreaga Europă. Doresc să subliniez implicarea doamnei Comisar european Adina Vălean și a domnului ministru Lucian Bode, care au avut o contribuție decisivă pentru obținerea acestui succes de care vor beneficia toți românii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș în urma anunțului făcut de Comisia Europeană.

De asemenea, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, consideră că „proiectul va rezolva un blocaj major al rețelei de transport din România și va contribui la creșterea siguranței rutiere și la reducerea duratelor de călătorie”.

(FOTO: Asociația Pro Infrastructură)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania