Peste 5.000 de tablete au fost livrate deja Primăriei Târgu Mureș și vor fi folosite de elevii din municipiu în noul an școlar.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cluadiu Maior, consilierul primarului municipiului, a asigurat joi, într-o conferință de presă, că elevii din Târgu Mureș vor beneficia la început de an școlar de tablete și a susținut că Primăria Târgu Mureș este singura instituţie din țară care a achiziționat și a și primit o primă tranșă de 5.300 de tablete. Acestea urmează să fie repartizate unităților de învățământ din oraș în zilele următoare.

„Cu toate că administrația centrală nu și-a făcut treaba și nu a transmis în teritoriu nici sume de bani și nici tablete pentru elevi, Primăria municipiului Târgu Mureș a început acest proiect, și-a făcut temele, a realizat achiziția și iată, avem prima tranșă de 5.300 de tablete, livrate. Până la începerea noului an școlar le vom distribui unităților de învățământ, care își vor stabili criteriile pentru a le repartiza elevilor. În prima fază, vor avea întâietate elevii din clasele terminale: a VIII-a și a XII-a, respectiv cei din clasa a IX-a pentru că acolo considerăm noi că este cea mai mare nevoie de aceste dispozitive, atât de necesare studiului. În mod cert, vor fi luate în considerare și cazurile speciale, iar pentru aceste tablete Primăria Târgu Mureș va asigura și accesul gratuit la internet.”, a declarat Claudiu Maior.

Potrivit acestuia, școlile din Târgu Mureș sunt pregătite pentru începerea noului an școlar în 14 septembrie, fiind achiziționați dezinfectanți, produse de igienă și măști. În unitățile școlare se efectuează lucrări de dezinfecție, care vor fi reluate și după alegerile locale din 27 septembrie, în condițiile în care în multe dintre școlile din Târgu Mureș vor fi amenajate secții de votare.

(FOTO: Gemma Moll / Pixabay)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania