Două școli din mediul rural din județul Timiș vor fi reabilitate și modernizate cu finanțare europeană.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este vorba despre Școala gimnazială “Maria Brindea” din comuna Pesac și Școala gimnazială „Sorin Titel” din comuna Margina.

Contractul de finanțare pentru „Extindere, modernizare și dotare școala gimnazială “Maria Brindea” Pesac” a fost semnat la începutul acestei săptămâni. Potrivit ADR Vest, prin proiect va fi reabilitată și dotată școala (regim de înălțime Sp+P+1E), vor fi înlocuite instalațiile sanitare, termice și electrice, va fi construit un nou corp de clădire (P+1E), care va fi racordat la utilități (alimentare cu apă, canalizare, încălzire și energie electrică) și sunt prevăzute diverse amenajări exterioare (trotuare, curte, teren tartan pentru activități sportive etc.)

Valoarea totală a investiției este de peste 5 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este 36 de luni.

Al doilea proiect, semnat săptămâna trecută, vizează „Reabilitarea, extinderea și echiparea Școlii Gimnaziale “Sorin Titel”, comuna Margina”. Vor fi izolați termic pereții exteriori, vor fi reabilitate termic placa la sol, soclul și planșeul peste ultimul nivel, se vor reface finisajele interioare și toate instalațiile (electrice, sanitare, termice), inclusiv cu realizarea unei fose septice, va fi instalat un sistem de panouri solare pentru încălzirea apei calde și întreaga infrastructură va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități (grup sanitar, rampe de acces, transportor scări).

De asemenea, vor fi înființate noi laboratoare (informatică, biologie, limbi străine), iar școala va fi dotată cu mobilier didactic specific și echipamente IT. Vor fi realizate un teren de sport din tartan, o sală de sport (578 de metri pătrați) cu vestiare și amenajări exterioare, inclusiv un spațiu de recreere.

Valoarea totală a proiectului este de 5,6 milioane de lei, din care 5,4 milioane de lei nerambursabili. Durata de implementare este 22 de luni.

Ambele proiecte sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania