13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEȘcoli din Timiș modernizate din fonduri europene

Școli din Timiș modernizate din fonduri europene

Publicat în

spot_img
spot_img

Două școli din mediul rural din județul Timiș vor fi reabilitate și modernizate cu finanțare europeană.

Este vorba despre Școala gimnazială “Maria Brindea” din comuna Pesac și Școala gimnazială „Sorin Titel” din comuna Margina.

Contractul de finanțare pentru „Extindere, modernizare și dotare școala gimnazială „Maria Brindea” Pesac” a fost semnat la începutul acestei săptămâni. Potrivit ADR Vest, prin proiect va fi reabilitată și dotată școala (regim de înălțime Sp+P+1E), vor fi înlocuite instalațiile sanitare, termice și electrice, va fi construit un nou corp de clădire (P+1E), care va fi racordat la utilități (alimentare cu apă, canalizare, încălzire și energie electrică) și sunt prevăzute diverse amenajări exterioare (trotuare, curte, teren tartan pentru activități sportive etc.)

Valoarea totală a investiției este de peste 5 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este 36 de luni.

Al doilea proiect, semnat săptămâna trecută, vizează „Reabilitarea, extinderea și echiparea Școlii Gimnaziale „Sorin Titel”, comuna Margina”. Vor fi izolați termic pereții exteriori, vor fi reabilitate termic placa la sol, soclul și planșeul peste ultimul nivel, se vor reface finisajele interioare și toate instalațiile (electrice, sanitare, termice), inclusiv cu realizarea unei fose septice, va fi instalat un sistem de panouri solare pentru încălzirea apei calde și întreaga infrastructură va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități (grup sanitar, rampe de acces, transportor scări).

De asemenea, vor fi înființate noi laboratoare (informatică, biologie, limbi străine), iar școala va fi dotată cu mobilier didactic specific și echipamente IT. Vor fi realizate un teren de sport din tartan, o sală de sport (578 de metri pătrați) cu vestiare și amenajări exterioare, inclusiv un spațiu de recreere.

Valoarea totală a proiectului este de 5,6 milioane de lei, din care 5,4 milioane de lei nerambursabili. Durata de implementare este 22 de luni.

Ambele proiecte sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.