Asociația Pro Infrastructură (API) a prezentat în premieră o filmare aeriană cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania, primul sector de autostradă contractat în județul Sălaj.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reprezentanții API atrag atenția că deși acest segment de autostradă de 12,2 kilometri a fost adjudecat de compania UMB pentru 680 de milioane de lei în iunie anul acesta, lucrările nu vor începe în acest an, deoarece Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au reușit să lanseze procedurile pentru realizarea exproprierilor necesare.

“Se observă în filmare relieful extrem de dificil și pe alocuri accidentat, cu alunecări de teren active și zone mlăștinoase ce ascund posibile izvoare subterane. Toate aceste elemente fac din acest sector unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România”, semnalează reprezentanții API pe pagina de Facebook a asociației.

Asociația Pro Infrastructură solicită ministrului Transporturilor, Lucian Bode, și celorlalți decidenți din minsiter și din CNAIR să urgenteze realizarea exproprierilor, să deblocheze și să finalizeze licitația pentru realizarea documentațiilor cadastrale aferente terenurilor afectate de autostradă și să întreprindă toate demersurile necesare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru scoaterea din circuitul forestier a suprafețelor împădurite de pe traseu.

(SURSA FOTO / VIDEO: Asociația Pro Infrastructură)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania